avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetare recuperare credit
Discuție deschisă în Executare silită

Incetare recuperare credit

Buna ziua.
Am contractat un credit de la o banca in anul 2008 si am platit rate aproximativ 1 an. Creditul avea o perioada de 10 ani si era in valoare de 10.000 euro.
Am intrerupt plata ratelor deoarece am ramas fara loc de munca pe o perioada indelungata. La momentul respectiv am solicitat o reesalonare sau un ajutor din partea bancii dar am fost refuzat si mi s-a solicitat sa fac platile in continuare la valoarea de pana atunci.
Ultima plata a fost facuta in anul 2009. In momentul de fata lucrez in strainatate si nu am in posesie bunuri sau bani in conturi in Romania.
As dori sa stiu cand voi scapa de acest credit deoarece nu mai am de gand sa-l platesc, sumele ce mi se cer acum sunt peste puterile mele.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amb35 , utilizator 16:03, 2 Decembrie 2011
Conditionat de interesul bancii procedura de executare silita pornita impotriva dvs se poate desfasura pe parcursul mai multor ani,mai ales daca banca staruie sa mentina cererea de executare pe rolul activ al executorului
Regula este ca in 3 ani de la ultima plata, daca nu s-au facut acte de executare de care sa luati la cunostinta,dreptul de a cere executarea silita se prescrie.
Buna ziua!
Permiteti-mi sa intervin si eu cu o intrebare care este in cadrul acestui subiect.
Daca e vorba de un credit ipotecar si se fac acte de executare silita de care nu am luat la cunostiinta, exista o perioada in care se prescrie datoria la banca, respectiv diferenta care cu siguranta va ramane in urma vanzarii imobilului la licitatie (imobilul in cauza a ajuns la o valoare de piata aproape de jumatate fata de valoarea creditului) ?
Multumesc!
in cazul dvs termenul de rescriptie este de 3 ani. Schimbarea domiciliului, sau a adresei de corespondenta fara sa notificati banca in acest sens este culpa dvs si nu o puteti invoca pentru a va apara propriile interese.
Cu siguranta v-au fost facute comunicarile, dar ati omis/refuzat sa va preluati corespondenta.
Ce anume intelegeti prin faptul ca nu ati luat la cunostinta ? Ati refuzat preluarea actelor de executare? Nu ati comunicat Bancii noua adresa de domiciliu, iar acestia comunica actele la adresa D-voastra de domiciliu oficiala ?

Nu poate fi dat un raspuns sigur, pana nu se cunoaste situatia, insa de regula trebuie stiut faptul ca, daca, nu preluati actele de executare, nu raspundeti la telefon, nu scapati de o datorie prin prescriere. :)

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit mtvteo mtvteo am un credit neplatit de 8 ani.am luat vreo 40 mil si am platit cam 1 an.era un credit pe 3 ani de zile.am primit citatii 1 an 2 dupa ce nu am mai platit,dar ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)