avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incetare recuperare credit
Discuție deschisă în Executare silită

Incetare recuperare credit

Buna ziua.
Am contractat un credit de la o banca in anul 2008 si am platit rate aproximativ 1 an. Creditul avea o perioada de 10 ani si era in valoare de 10.000 euro.
Am intrerupt plata ratelor deoarece am ramas fara loc de munca pe o perioada indelungata. La momentul respectiv am solicitat o reesalonare sau un ajutor din partea bancii dar am fost refuzat si mi s-a solicitat sa fac platile in continuare la valoarea de pana atunci.
Ultima plata a fost facuta in anul 2009. In momentul de fata lucrez in strainatate si nu am in posesie bunuri sau bani in conturi in Romania.
As dori sa stiu cand voi scapa de acest credit deoarece nu mai am de gand sa-l platesc, sumele ce mi se cer acum sunt peste puterile mele.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: amb35 , utilizator 16:03, 2 Decembrie 2011
magyari a scris:

Ce anume intelegeti prin faptul ca nu ati luat la cunostinta ?


Ma gandeam care ar fi cazurile in care s-au facut acte de executare ce pot fi considerate ca a nu fi luate la cunostiinta. Aceasta referitor la ceea ce am citat mai jos:
avvalentina a scris:

Regula este ca in 3 ani de la ultima plata, daca nu s-au facut acte de executare de care sa luati la cunostinta,dreptul de a cere executarea silita se prescrie.


Multumesc pentru raspunsuri. Inteleg, din ceea ce a raspuns "Jocandi Causa", faptul ca este nelimitata urmarirea, cu conditia ca rescriptia sa se faca periodic la intervale de cel mult 3 ani!
Pagubele crizei in spatele celor mai putin puternici, asa cum a fost si va fi mereu in istoria umanitatii: "Legea este a celor puternici" cum bine se spunea in Grecia Antica.
Dar aici nu e un forum de filosofie sau despre cum am trebui lucrurile sa fie!
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
amb35, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit mtvteo mtvteo am un credit neplatit de 8 ani.am luat vreo 40 mil si am platit cam 1 an.era un credit pe 3 ani de zile.am primit citatii 1 an 2 dupa ce nu am mai platit,dar ... (vezi toată discuția)
Prescriptie civil cu dosar penal legat de credit nevoi personale seppuku seppuku Buna seara! In iunie 2003, la insistentele sefului meu de la firma unde lucram, am luat un credit de nevoi personale pentru redresarea firmei. Seful a incheiat ... (vezi toată discuția)