avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Va rog sa-mi spuneti,in cazul de concediere individuala,ori colectiva,angajatii beneficiaza de drepturi financiare ,din partea angajatorului?
Daca da,de ce anume?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 2 Decembrie 2011
Daca in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate sau la nivel de ramura sunt prevazute plati compensatorii, angajatii pot beneficia de acestea daca sunt concediati pentru motive neimputabile lor.
va multumesc pentru raspuns,dar vreau un raspuns concret.
daca beneficiaza,ori nu,si care este cuantumul.
costi_smkr a scris:

va multumesc pentru raspuns,dar vreau un raspuns concret.
daca beneficiaza,ori nu,si care este cuantumul.

Un raspuns mai complet decat cel care vi s-a dat nu se poate .. legea este clara in aceasta privinta, si anume , art.67 C.mun. :
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Daca expuneti o speta concreta veti primi un raspuns concret. Intrebarea dvs. are un grad mare de generalitate.
buna ziua,
angajatii activeaza in ramura comert.

Alte discuții în legătură

Desfiintare post constructii Viovas Viovas Buna ziua. daca desffintez postul unei persoane si firma activeaza in domeniul constructiilor, cate salarii compensatorii sunt obligat sa-i acord acesteia? Noi ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca monik monik buna ziua! mai sunt obligatorii platile compensatorii in caz de concediere pt motive neimputabile salariatului? multumesc (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)