avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post constructii

Buna ziua. daca desffintez postul unei persoane si firma activeaza in domeniul constructiilor, cate salarii compensatorii sunt obligat sa-i acord acesteia? Noi nu avem ccm la nivel de unitate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 21 Aprilie 2011
Buna ziua !
Intr-adevar , colegul freeelis are dreptate , actul aditional nr. 2 la CCM ramura constructii 2011 a fost aprobat si publicat in M Of. partea a V-a , nr. 4/16.02.2011 ...
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2011
Adrian Marin, Consilier juridic
Art.67 din C.mun. prevede ca, salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Intrucat activati in domeniul constructiilor, art.24 din CCM la nivel de ramura de constructii prevede ca, la disponibilizarea angajatilor din motive neimputabile lor, angajatorii vor acorda plati compensatorii de cel putin 50% din salariul de baza brut lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Concediere individuala ramonastefania_mitache ramonastefania_mitache am fost instiintata ca postul meu va fi desfiintat. In firma nu exista decat un singur post. Sarcinile au fost impartite altor doi colegi care se afla pe ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters74221 ContSters74221 Va rog sa-mi spuneti,in cazul de concediere individuala,ori colectiva,angajatii beneficiaza de drepturi financiare ,din partea angajatorului? Daca da,de ce ... (vezi toată discuția)