avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casierie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casierie

Buna ziua!
Sunt angajata pe functia de inspector asistent in cadrul serviciului financiar-contabil dintr-o institutie a administratiei publice locale.
1)ţin evidenţa gestiunilor de materiale;
2)întocmesc notele contabile privind bunurile materiale;
3)verific situaţiile privind consumul de materiale şi de carburanţi şi întocmesc nota contabilă;
4)răspund de scoaterea din funcţiune a bunurilor materiale şi valorificarea acestora, în condiţiile legii şi întocmesc notele contabile aferente;
5)lunar întocmesc balanţa de verificare analitică a bunurilor materiale din clasa 300;
6)particip la inventarierea bunurilor din domeniul public şi privat a institutiei;
7)îndosariez şi arhivez documentele privind evidenţa contabilă;
Pe langa toate acestea tin si casieria institutiei,desi anul acesta am fost incadrata pe inspector asistent deoarece am terminat facultatea de finante banci.Este corect sa mai tin si casieria in aceste conditii?Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 12:29, 2 Decembrie 2011
Eu stiu ca nu aveti voie sa detineti prin cumul de functie casieria societatii decat daca exista compatibilitate intre lucrarile pe care le aveti inscrise in sarcinile de serviciu. Din ceea ce ati descris mai sus, Dvs. tineti evidenta stocurilor de materiale, care nu au legatura directa cu functia de casier si conturile din clasa 5.

Ca urmare, in cazul Dvs. este posibil sa detineti si functia de casier in institutia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se caseaza obiecte de inventar cmi Amitrica Amitrica Buna ziua, Ma intereseaza cum procedez ca sa casez obiecte de inventar din cadrul unui cabinet de medicina de familie (imprimanta, monitor etc) (vezi toată discuția)
Inventarierea elementelor ce nu reprezinta bunuri katica katica Conform OUG 1753/2004 \" 32 Pentru inventarierea elementelor de activ şi de pasiv ce nu reprezintă bunuri este suficientă prezentarea lor în situaţii ... (vezi toată discuția)
Stampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor croberta croberta Intr.o institutie publica persoana care aplica ştampila de certific regularitatea, legalitate si oportunitatea operatiunilor poate presedinte in comisia de ... (vezi toată discuția)