Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce mi se poate intampla daca un furnizor de la care am cumparat marfa nu isi depune declaratia 394?
De o luna am un control incrucisat cu aceasta firma si domnii de la finante ma tot sicaneaza sa-l fortez pe acel furnizor sa-si depuna declaratia. Este de datoria mea sa fac acest lucru? Ce mi se poate intampla mie daca el nu-si depune declaratia? Tin sa precizez ca eu am toate actele in regula (impozit platit, declaratii depuse,.....). Va multumesc si astept un raspuns.
Dvs. nu aveti nicio vina daca furnizorul respectiv nu a depus declaratia 394. Este obligatia organelor de control sa intreprinda demersurile necesare la furnizorul respectiv. Daca acesta nu se afla in aceeasi localitate cu Dvs., inspectorii sunt obligati sa trimita o adresa Administratiei Finantelor Publice din localitatea unde are sediul fiscal societatea respectiva, pentru a cere un control sau o verificare a acestei societati.
consultati un avocat sa vada daca respectati legea privind dovada efectuari propriu zise a cumpararilor .CINE este delegatul , cum ati facut platile si alte detalii importante deoarece cei de la Garda depun plangere penala si veti fi audiat ca martor principal sa relatati colaborare cu frunizorul.ESTE foarte important sa cititi factura primita si plata sa o faceti prin banca.
Nu are nevoie de avocat, anul acesta am avut control de la finante si din 4 luni, o luna si jumatate au stat numai pe verificarea Declartiei 394. Daca are intari la marfuri, daca are inregistrate si vanzari ale acestora, din punct de vedere legal nu are ce sa pateasca. Da, va fi audiat ca martor, dar cam atat.
Control fiscal
IOANBRADEA
Buna ziua!
Am avut de curand un control fiscal de fond la trei ani de activitate!
In urma controlului, printre altele, pe care le-am inteles, am avut ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.