avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda pentru munca la negru, plangere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda pentru munca la negru, plangere contraventionala respinsa

buna ziua
in luna martie, itm a sanctionat o societate cu amenda contrav. pentru ca nu a incheiat contract individual de munca pentru un angajat. am facut plangere contrav., s/a respins si urmeaza sa fac recurs..dar daca se respinge si recursul, care sunt consecintele respingerii plangerii (in afara de obligarea la plata amenzii?)
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:12, 2 Decembrie 2011
In afara obligatiei de plata a amenzii nu mai exista nicio alta obligatie , decat daca prin p.v. s-a stabilit si obligarea la incheierea c.i.m. ....
multumesc, pe mine ma intereseaza daca respectiva persoana va putea sa isi intemeieze pretentii fata de societate, avand ca si temei faptul ca societatea a fost sanctionata ptr munca la negru:sorry:
angajatul a facut sesizarea la itm?sau a fost un control in urma caruia s-a constatat lipsa cim-ului?
bissy_ralu a scris:

multumesc, pe mine ma intereseaza daca respectiva persoana va putea sa isi intemeieze pretentii fata de societate, avand ca si temei faptul ca societatea a fost sanctionata ptr munca la negru:sorry:


Se poate angaja raspunderea civila a angajatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim dupa reintegrare ileanasimona ileanasimona Buna ziua., rog ajutor pentru urmatoarea situatie In urma unei contestatii a salariatului, Tribunalul a dispus reintegrarea acestuia pe postul detinut ... (vezi toată discuția)
Proces si amenda in paralel sake sake Buna ziua! Am intentat proces pe conflicte de munca fostului angajator. In acelasi timp, am formulat o plangere catre ITM, si s-a aplicat o amenda fostului ... (vezi toată discuția)
munca strainatate vasilemarcel1 vasilemarcel1 sint angajat de 2 ani ,am fost detasat de 2 ori in strainatate,nu am primit decit bani in timpul ce am muncit acolo, ,sint 8 luni decind astept sa plec dar ... (vezi toată discuția)