sint angajat de 2 ani ,am fost detasat de 2 ori in strainatate,nu am primit decit bani in timpul ce am muncit acolo, ,sint 8 luni decind astept sa plec dar acum imi spune sami dau demisia ,eu vreau sa merg din nou la munca in tara sau ori unde ,ce drepturi am ,de la birou nu vor sa-mi spuna nimic,
Aveti dreptul la salariul prevazut in c.i.m. pentru perioada cat ati muncit in tara .. Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.
ITM-ul constata neplata salariului, insa nu-l poate obliga pe angajator ... sanctionarea angajatorului se poate face numai daca acesta nu indeplineste obligsatiile trasate prin planul de masuri stabilit de catre cei care au venit in control.
ITM-ul nu poate, din prima, sanctiona angajatorul pentru neplata salariului .. nu exista asa ceva prevazut in legislatie.
Actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca si este scutita de plata taxelor judiciare.
Daca ati avut un contract de munca pe perioada nedeterminata si rezultati angajat si in perioada in care nu ati fost detasat , societatea a fost obligata sa intocmeasca state de plata, deci trebuia sa va plateasca un salariu pe aceasta perioada. Verificati la ITM daca rezultati ca angajat al societatii in aceasta perioada. Daca rezultati angajati aveti macar avantajul ca vi s-au platit contributiile sociale si puteti beneficia de somaj .