avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Etape mutare angajati dintr-o societate in alta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Etape mutare angajati dintr-o societate in alta

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare cu 55b si angajare pe noua firma?), ce pasi sa urmez in legatura cu REVISAL, ITM si alte institutii, ce fac cu persoanele aflate in concediu de maternitate si cu cele insarcinate care urmeaza sa plece in CM, detasatii....tot ce implica aceasta mutare. ITM-ul va fi in prima zi de munca in control, asa vad ca procedeaza la deschiderea unei societati.
Stiu ca sunt multe informatii... va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:46, 4 Noiembrie 2013
1. Pasii ar fi urmatorii :
- incetarea vechiul c.i.m.
- incheierea , in acelasi timp, a noului c.i.m.

2. Transmiterea incetarii c.i.m. in REVISAL la data incetarii

3. Transmiterea incheierii noului c.i.m. cel mai tarziu in ziua anterioara datei inecperii activitatii.
1. Mergeti la ITM pentru a va lua parola la REVISAL pentru societatea noua;
2. Intocmiti CIM pe societatea noua, trebuie sa aveti credibilitate in fata salariatilor si inregistrati contractele in REVISAL;
3. Angajatorul de la societatea veche, intocmeste cerere pentru fiecare salariat pentru incetarea CIM cu acordul partilor, la solicitarea Angajatorului de aceasta data, art. 55 lit. b) din Codul Muncii.
Intocmiti decizi, note de lichidare, adeverinte de vechime, si inregistrati in REVISAL incetarea CIM (totul este pe societatea veche);
4. Pentru cei care sunt in concedii medicale si au suspedat CIM-urile pentru diferite motive, va rog sa-mi scrieti speta fiecarui salariat si sa-mi scrieti vechea societate ce se intampla adica este in insolventa, suspendare activitate ?.

Atentie !
Nu conteaza daca data de inceperea activitatii pe societatea noua se suprapune cu data de incetare CIM la societatea veche.
Conform Codului Muncii, art. 35 -(1) Orice salariat are dreptul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
O noua societate nu poate obtine parola de la ITM decat dupa ce face prima depunere a REVISAL-ului la ITM.
Se suspenda activitatea si nu cred ca pentru putin timp.
Avem salariate aflate in concediu pentru cresterea copilului care urmeaza a se intoarce anul viitor, salariate aflate in concediu de maternitate care urmeaza a intra in CIC, salariati detasati la o alta societate...
Nu stiu daca am dat iformatii complete.
Va multumesc pt ajutor!
Societatea isi suspenda activitatea pe ce perioada ?

Alte discuții în legătură

Pensionare limita de varsta Ilie88 Ilie88 Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (reducere varsta standard de pensionare pt conditii deosebite) si ... (vezi toată discuția)
Carte de munca MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , Va rog sa-mi comunicati daca pentru o firma care si-a inceput activitatea in 2008 si-a suspendat actvitatea in 2010 si si-a reluat activitatea ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)