avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca strainatate

sint angajat de 2 ani ,am fost detasat de 2 ori in strainatate,nu am primit decit bani in timpul ce am muncit acolo, ,sint 8 luni decind astept sa plec dar acum imi spune sami dau demisia ,eu vreau sa merg din nou la munca in tara sau ori unde ,ce drepturi am ,de la birou nu vor sa-mi spuna nimic,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 31 Martie 2013
MonicaHanganu a scris:

...Daca rezultati angajati aveti macar avantajul ca vi s-au platit contributiile sociale si puteti beneficia de somaj .

Plata contributiilor sociale nu este o conditie pentru a beneficia de indemnziatia de somaj ...

... Verificati la ITM daca rezultati ca angajat al societatii in aceasta perioada ....

Din ce sa rezulte ?
@ freeelis :
1.utilizatorul a spus ca lucreaza de 2 ani , deci daca a avut un contract de munca de 2 ani, societatea poate sa-l trimita in somaj, daca nu-i poate asigura un salariu.
2. revisalul se transmite la ITM , deci acolo gaseste toate informatiile privind contractul de munca : daca a incetat, din ce motive, daca au fost facute modificari , etc.
Angajarea unei persoane nu rezulta din transmiterea REVISAl-ului , ci din incheierea unui c.i.m. ...

Chiar daca are c.i.m. incheiat, asta nu inseamna ca s-au si platit contributiile la stat .. obligatia ITM-ului subzista numai in cazul in care angajatorul refuza sa-i puna la dispozitie documentele solicitate sau din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera documentele solicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat fara contract de munca inregistrat la itm niculaucarmen niculaucarmen sunt angajat la o firma, am semnat contract de munca. Patronul societatii m-a dat afara ocazie cu care am aflat ca, contractul meu de munca nu a fost ... (vezi toată discuția)
Etape mutare angajati dintr-o societate in alta Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu etapele de urmat pentru mutarea angajatilor pe o alta societate nou-infiintata cum ar fi: modalitatea de mutare (incetare ... (vezi toată discuția)
Detasare fara suspendare ASUL28 ASUL28 Buna ziua va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: firma noastra detaseaza muncitori la alta firma pt.executare lucrari ,dar salariul, contributiile ... (vezi toată discuția)