avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general COMPENSARE DATORII
Discuție deschisă în Contabilitate în general

COMPENSARE DATORII

buna ziua,
daca doua firme au la baza un contract de prestariservicii. in care una din firme are calitatea de furnizor si cealalta de client, se poate face o compensare in urmatorul mod:
-furnizorul din cazul nostru are datorii la chirie si clientul se ofera sa-i plateasca datoria la chirie.se poate face o reducere a platii ce reiese din contract cu val platii chiriei?
mai este nevoie de interventia Inst. de Manag. si Informatica daca este vb de 7500 ron si o datorie mai veche de 30 de zile?
va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:30, 2 Decembrie 2011
Compensarea se poate face in cazul in care clientul Dvs. este la randul lui furnizor pentru societatea pe care o conduceti. Nu aveti cum sa faceti compensare prin IMI.
In cel mai bun caz se poate incheia un contract de cesiune de creanta. Dar nu inteleg de ce clientul Dvs. nu va achita datoria, pentru ca apoi sa va achitati obligatiile fata de furnizor.

Sau poate nu am inteles eu foarte corect ceea ce ati expus Dvs. De aceea am si stat in cumpana cu raspunsul meu, pana acum. :)
in cazul meu e vorba de 2 societati comerciale.....furnizorul are calitatea de asociat in cadrul societatii numita client.....de aceea e cam complicata plata.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
lenuborsan, utilizator
Dvs. aveti datoria de plata a chiriei catre o terta persoana?
vreau sa-i platesc datoria catre chirie astfel scazandu-mi datoria fata de furnizor.se poate compensa cu datoria mea fata de el?
Puteti face un cec, bilet la ordin sau ordin de plata catre furnizor iar acesta il gireaza proprietarului in contul chiriei.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare ionut_conta ionut_conta Am urmatoarea nelamurire: Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b] 1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati 2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat daniela_ddd daniela_ddd o persoana juridica X, emite un BO catre un furnizor Y care este in acelasi timp client pentru X. Y gireaza , la randul sau ,bo primit de la X catre X . Este ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta serbananca2000 serbananca2000 O societate din Italia are de achitat cateva facturi unei societati din Romania, care la randul ei are de achitat altei firme din Romania.Putem face un ... (vezi toată discuția)