buna ziua,
daca doua firme au la baza un contract de prestariservicii. in care una din firme are calitatea de furnizor si cealalta de client, se poate face o compensare in urmatorul mod:
-furnizorul din cazul nostru are datorii la chirie si clientul se ofera sa-i plateasca datoria la chirie.se poate face o reducere a platii ce reiese din contract cu val platii chiriei?
mai este nevoie de interventia Inst. de Manag. si Informatica daca este vb de 7500 ron si o datorie mai veche de 30 de zile?
va multumesc frumos!
Compensarea se poate face in cazul in care clientul Dvs. este la randul lui furnizor pentru societatea pe care o conduceti. Nu aveti cum sa faceti compensare prin IMI.
In cel mai bun caz se poate incheia un contract de cesiune de creanta. Dar nu inteleg de ce clientul Dvs. nu va achita datoria, pentru ca apoi sa va achitati obligatiile fata de furnizor.
Sau poate nu am inteles eu foarte corect ceea ce ati expus Dvs. De aceea am si stat in cumpana cu raspunsul meu, pana acum. :)
in cazul meu e vorba de 2 societati comerciale.....furnizorul are calitatea de asociat in cadrul societatii numita client.....de aceea e cam complicata plata.
Tva la incasare
ionut_conta
Am urmatoarea nelamurire:
Societatea mea - [b]TVA la incasare[/b]
1.Furnizor TVA la incasare - TVA se deduce la data plati
2.Furnizor NU aplica TVA la ... (vezi toată discuția)