avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bilet la ordin girat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bilet la ordin girat

o persoana juridica X, emite un BO catre un furnizor Y care este in acelasi timp client pentru X. Y gireaza , la randul sau ,bo primit de la X catre X . Este corect?
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2011
daniela_ddd, utilizator
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 08:19, 3 Martie 2011
se poate o compensare in trei in cazul asta.Practic nu cred ca puteti emite un bo pe care il si incasati(zic si eu) teoretic de ce nu.
pfff! Sunt doar doi parteneri in ipostaze similare : atat furnizor cat si client, unul pt celalalt. Banii nu intra in contul niciunuia. S-a recurs la acest artificiu, dat fiind faptul ca este vorba de o suma ce depaseste 10.000 ron.( pana la nivelul acestei sume putandu-se face proces-verbal- de compensare intre parti) M-o pricepe cineva ce vreau sa spun? :)
Pentru a se putea face aceasta operatiune ,atat Dvs. cat si clientul trebuie sa aveti lichiditati in cont pana la concurenta sumei din B.O. Chiar daca B.O.este girat de client,Dvs trebuie sa aveti bani in cont pentru a plati datoria pe care o aveti la el, clientul deasemenea . Cu banii pe care ii incaseaza, isi va achita datorita tot catre Dvs.
Se poate,dupa parerea mea este perfect legal. Clientul poate gira B.O. oricui doreste .
Eu vad problema asa: X emite efectul catre Y si isi stinge datoria catre el- daca Y gireaza mai departe efectul, nu-l mai introduce in banca, deci nu incaseaza nimic - il gireaza lui X stingandu-si astfel datoria catre el. X il primeste si il incaseaza de la ... X de fapt (pentru ca el a fost emitentul!)
E putin ciudat, nu?
Eu procedez asa: ambii parteneri ne facem plata cu OP in aceeasi zi, pe aceeasi valoare.
Ultima modificare: Joi, 3 Martie 2011
andrei44, utilizator
. S-a recurs la acest artificiu, dat fiind faptul ca este vorba de o suma ce depaseste 10.000 ron.( pana la nivelul acestei sume putandu-se face proces-verbal- de compensare intre parti) Nu aveti nicio interdictie de compensare a valorilor mai mari de 10.000lei.HG 685/1999 se refera la transmiterea la Inst. de management si informatica a platilor restante mai vechi de 30 zile si cu o valoare( pe factura /furnizor) mai mare de 10000lei.Si Gabrielle are dreptate, va complicati inutil, fiind obligata sa aveti la dispozitie in cont suma girata.Deci pentru stingerea datoriilor reciproce(intelesesem eu eronat in trei) cea mai buna varianta este compensarea.Inafara deOUG 77/99 si codul comercial prevede compensarea datoriilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune creanta Marimar20 Marimar20 Cum inregistrez compensrea in contabilitate daca eu am de incasat de la firma X 10.000 lei si ulterior am de platit catre o firma Y suma de 8.000 lei? ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat - o problema ciudata! leovigild leovigild Salut tuturor! Problema mea e urmatoarea: firma [b]\"x\"[/b] emite un BO stipulat la scadenta catre firma[b] \"y\"[/b], care il gireaza catre firma ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin - nu stiu ce sa ma fac! 1. am un bilet la ordin care a fost introdus dupa perioada scadenta si a fost refuzat.mai mult decat atat pe el scria BO lasat garantie si ca Plata se face ... (vezi toată discuția)