avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cesiune creanta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cesiune creanta

Cum inregistrez compensrea in contabilitate daca eu am de incasat de la firma X 10.000 lei si ulterior am de platit catre o firma Y suma de 8.000 lei? Mentioneaz ca firmele X si Y au acelasi administrator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 03:14, 29 Septembrie 2017
Nu se compenseaza. Nu e treaba dvs ca firmele ca X si Y sunt afiliate. O creanta si o datorie se poate compensa doar daca partenerul este acelasi. Restul se cheama artificii* nu compensari. S-ar mai putea prin bilet la ordin girat. Primiti BO pe 8000 lei de la X si il girati mai departe lui Y care il incaseaza.
La dvs se opereaza BO: 401=4111 - 8000 lei, cu partenerii care trebuie "inchisi".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL) SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin girat daniela_ddd daniela_ddd o persoana juridica X, emite un BO catre un furnizor Y care este in acelasi timp client pentru X. Y gireaza , la randul sau ,bo primit de la X catre X . Este ... (vezi toată discuția)