Cum inregistrez compensrea in contabilitate daca eu am de incasat de la firma X 10.000 lei si ulterior am de platit catre o firma Y suma de 8.000 lei? Mentioneaz ca firmele X si Y au acelasi administrator. Multumesc.
Nu se compenseaza. Nu e treaba dvs ca firmele ca X si Y sunt afiliate. O creanta si o datorie se poate compensa doar daca partenerul este acelasi. Restul se cheama artificii* nu compensari. S-ar mai putea prin bilet la ordin girat. Primiti BO pe 8000 lei de la X si il girati mai departe lui Y care il incaseaza.
La dvs se opereaza BO: 401=4111 - 8000 lei, cu partenerii care trebuie "inchisi".
Creante
croitoru raluca
buna ziua
ma confrunt cu urmatoarea problema
o sa emitem o factura de echipamente catre o societate( SC X SRL)
SC X SRL la randul ei va emite o alta ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.