avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... taxe de returnare platite de cumparator - este legal?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

taxe de returnare platite de cumparator - este legal?

Buna seara! Ma confrunt cu o oarecare problema si va rog sa ma ajutati. Am cumparat de pe un site cateva produse, iar unul dintre acestea (un articol de imbracaminte) a fost trimis gresit (pe cutie scria o masura, iar inauntru era o masura mult mai mica). Am telefonat imediat si mi s-a spus cum se procedeaza, ca pot returna produsul, iar ei il vor schimba, insa eu trebuie sa suport costurile postale (nu sunt mari, insa este greseala firmei respective pt care trebuie sa platesc eu; de ce???????). Doream sa fac cadoul articolul respectiv, ceea ce a fost din start o chestiune neplacuta, nemaiputand face acest lucru, dar sa si suport taxele postale mi se pare dincolo de orice limita a bunului simt; daca era greseala mea, daca as fi estimat gresit masura sau mai stiu eu ce, da, sunt de acord, suport eu orice cheltuiala. Dar asa? Nu e greseala mea, de ce sa platesc tot eu???? Vi se pare legal sau etic sau corect? Va multumesc anticipat pt orice raspuns. O seara buna!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:22, 2 Decembrie 2011

In general costurile de retur cad in sarcina clientului, nu am gasit niciun site de vanzari online care sa nu precizeze undeva (cu litere mai mari sua mai mici) acest lucru.

Insa tinand seama ca dvs. nu faceti un retur de produse ci v-a fost expediat un produs necorespunzator, deci a fost greseala lor, ma gandesc ca ar fi posibil ca o reclamatie la Protectia Consumatorului sa va fie de folos.

Aveti la linkul de mai jos conditiile pe care tebuie sa le indeplineasca o reclamatie ca sa fie luata in considerare si un model pe care puteti sa-l adaptati:

www.avocatnet.ro/content/for...

:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere privind produsul oferit denisa89 denisa89 Am si eu o problema..am postat un anunt pe olx, a sunat cumparatorul,am trimis coletul, toate bune. Problema apare a doua zi dupa ce respectivul ridica coletul ... (vezi toată discuția)
Cost retur produs neconform Lena_b Lena_b Buna ziua, am comandat un dulap de pe siteul unui magazin online. Produsul mi-a fost livrat cu intarziere si, in plus, nu corespunde cu imaginea prezentata pe ... (vezi toată discuția)
Returnare contravaloare produse vladonne vladonne Buna ziua, Am comandat niste piese online insa mi-au fost trimise altele. Am discutat cu magazinul (a fost greseala lor) si au fost de acord sa le trimit ... (vezi toată discuția)