va revoine obligatia sa demonstrati instantei ,ca respectivele antene au fost montate fara acordul asociatiei de proprietari
[EDIT]
Opinia mea este ca dvs. nu aveti toate informatiile necesare, iar apelare la instanta in asemenea imprejurari va fi sigur pierdere de timp
In primul rand nu ne spuneti ce fel de instalatii aveti pe acoperis. Asa pur si simplu, antene de emisie-receptie, eu am pe bloc inca din anul 1980 - fiind radioamator autorizat, cu toate documentele in ordine, inclusiv niste aprobari de la as. locatari...
Daca insa este vorba despre instalatii de telefonie mobila (care, da, au instalatii de emisie-receptie si retranslare), s-ar putea sa aveti dreptate, insa personal nu cred ca o firma - din cele de pe piata, s-ar incurca in astfel de situatii - adica fara un contract beton pe care il incheie cu as. prop., iar despre autorizatii, ce sa mai vorbim... le are sigur!
..................
Cu privire la repararea terasei: la solicitarea unei firme de telefonie mobila care au gasit blocul nostru ca fiind bun pentru montarea unor astfel de instalatii, dupa o discutie serioasa cu toti proprietarii din bloc, s-a hotarat ca da, vom incheia un contract de inchiriere a terasei pe o periooada de 10 ani, in schimbul unei chirii; sigur s-a intocmit un tabel cu semnaturi a proprietarilor din bloc (semnatura prop. de la et. 10 a fost o conditie obligatorie), s-a incheiat contractul si inainte de instalarea aparaturii, s-a procedat la o lucrare de hidroizalatie perfecta. Am dat in primire terasa, procese verbale, tot tacamul. Nu am avut nici cea mai mica problema cu hidroizolarea. Cand se mai fac lucrari de intretinere, firma are numai oameni f. bine pregatiti si de fiecare data se procedeaza la proces-verbal de predare-primire a terasei si daca sunt observatii, nu ne sfiim sa le facem.
Da, as. prop. trebuie sa se implice in demersul dvs. privind repararea terasei si nu cred ca este nevoie de ordonanta presedintiala. Prevederile L 230/2007 sunt destul de clare in aceasta privinta.
tocmai ca nu au un contract de inchiriere, venirea in bloc a venit asa.............cu beneficii doar pt unii................si este vorba de antene de radio, una de emisie si una de receptie...........si nu e corect ca noi cei de la ultimul etaj sa suportam paguba, iar altii sa beneficieze de tot felul de lucruri si acoperisul sa-l reparam tot noi............ce vina avem noi ca asociatia nu a luat chirie.
In sfarsit, dvs. stiti mai bine ce este acolo. Discutati si clarificati aceste aspecte la urmatoarea AG. Fortati conducerea as. prop. sa intre in legalitate. Incercati sa va atrageti cat mai multi proprietari care sa va sustina. Este necesara multa transparenta in asemenea chestiuni, altfel se intampla cum povesteati. Repararea terasei trebuie facuta prin as. prop., costurile fiind suportate de catre toti proprietarii, proportional cu cota-parte indiviza de proprietate si da, ar fi cazul ca firmele cu instalatiile de emisie-receptie sa intre in legalitate, sa se intocmeasca un contract de inchiriere, sa va plateasca o chirie, altfel costul reparatiei scade foarte mult.
Mult succes!
A fost nevoie de ordonanta, pt ca de cate ori ma duceam la ei sa le spun ca ma ploua in casa imi spuneau ca nu e problema lor, ci a noastra, iar cel de la firma nu a vrut sa discute cu noi si pana acum nu a prezentat instantei nici un document cu privire la acele antene, mai mult am facut noi adrese la DSP si la Primarie, care au venit la fata locului si au raspuns in scris ca nu exista acte cu privire la acele antene, dar ca trebuie sa ne adresam instantei pt. a dovedi acest lucru.