avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somarea Min. Finante inainte de executare
Discuție deschisă în Executare silită

Somarea Min. Finante inainte de executare

Am obtinut o decizie definitiva si irevocabila prin care mi s-au acordat cheltuieli de judecata. Executorul a executat debitorul, fara a soma inainte debitorul. Acesta contesta executarea, deoarece nu s-au respectat prevederile art. 2 din OG 22/202, dandu-ma in judecata (pe mine, nu executorul) , pe motivul ca, nefiind somat, nu poate face demersurile necesare in vederea indeplinirii obligatiei de plata .

Cum va trebui sa reactionez?
Multumesc.

Clodni
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 15:40, 3 Decembrie 2011
In mod corect a procedat debitorul introducand contestatie la executare pe motivul ca nu i-a fost comunicat somatia. Intr-o astfel de cauza, executorul judecatoresc nu are calitate procesuala pasiva, adica nu poate sta ca parte in proces, desi greseala pare ca este a lui. Parti ale contestatiei la executare sunt debitorul si creditorul. In mod normal trebuie sa incercati sa va aparati in proces prin formularea unei intampinari si trebuie sa aratati cum combateti motivele aratate de catre debitorul contestator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa calitatii procesuale pasive in contestatia la executare Daniel Adrian Corduneanu Daniel Adrian Corduneanu Buna seara. Dragi colegi, va rog sa-mi suflati putin intr-o problema la care nu ma asteptam. Instanta de judecata mi-a invocat din oficiu lipsa calitatii ... (vezi toată discuția)
Drept vizitare minor d_dadi d_dadi va rog sa ma sfatuiti daca tatal printr-o hotarare ramasa definitiva care spune,,stabileste in favoarea paratului-reclamant un program de vizitare a ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva? decarrera_ro decarrera_ro Executorul judecatoresc are calitate procesuala pasiva in cazul contestatiei la executare? Contestatia este facuta de catre debitor impotriva tuturor actelor ... (vezi toată discuția)