avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intrare in legalitate casa construita in 1960
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intrare in legalitate casa construita in 1960

Buna ziua, as dori sa stiu cum pot intra in legalitate in privinta unei case (78mp) cu teren (200mp), casa construita prin anii 1960, am actul de proprietate al terenului, cu schita casei, dar nu am nici un fel de autorizatie de constructie. Casa este racordata la toate utilitatile (gaze, curent, telefon, apa-canalizare). Am auzit ca incepand cu 1 ianuarie 2012 nu se mai pot face intrari in legalitate. Mentionez ca se plateste impozit pe teren 200mp si constructie 78 mp de mult timp la finante. Chiar nu se mai poate face nimic (avand in vedere timpul foarte scurt ramas pana la 1 ian 2012), si din cate am citit peste tot, este posibila demolarea imobilului pt ca nu am autorizatie, chiar daca am platit impozit la el atatia ani ? Casa si terenul este obtinuta prin mostenire (s-a facut dezbaterea mostenirii), ce vina am eu ca defunctul nu a avut grija de aceste lucruri (prin anii 1960 nici nu stiu daca se eliberau autorizatii).
Cel mai recent răspuns: Razvan18 , utilizator 22:17, 27 August 2012
Domnule, Scortzisor, nu aveti treba cu instanta.
Pe actul de proprietate scrie ..."casa" sau nu? Asta este prima intrebare.
Daca scrie, atunci faceti cadastru si gata. Va trebuie 1-2 declaratii de la vecini.
Vad ca ati spus ca, "Casa si terenul este obtinuta prin mostenire", asta inseamna ca undeva apare cuvantul casa. Stati linistit, nu exista nici o lege care in situatia dvoastra sa va demoleze sau sa va faca alte necazuri. Va faceti prea multe griji.
Potrivit O.U.G 64/2010, care modifică şi completează L.7-1996 a cadastrului şi publicităţii imobiliare,se arată că : la art.55 (al L.7/1996) se introduc 2 noi aliniate, alin.1(1) 1(2) cu următorul cuprins:
1-,,(11) În cazul construcţiilor realizate înainte de intrarea În vigoare a Legii nr. 453/2001 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor deconstrucţii şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor,
Înscrierea se face În baza:a) autorizaţiei de construire sau, În lipsa acesteia, a certificatului prin care se atestă că imobilul este Înregistrat În registrul agricol, precum şi În evidenţele fiscale, eliberat deprimarul unităţii administrativ-teritoriale unde este amplasată această constructie;
b) documentaţiei cadastrale.
Deci, d-voastră veţi face o documentaţie cadastrală a casei, veţi lua rol agricol şi certificat fiscal de unde sunteţi şi expertul topocadastrist care v-a făcut lucrarea, va depune toată documentaţia la Biroul local de cadastru, în vederea întabulării.
Succes!!
As avea si eu o intrebare, daca am o constructie mai veche cu autorizatie
si acum cativa ani am mai adaugat ceva la aceasta (camera, baie bucatarie),
dar fara a mai obtine autorizatie pe acestea din urma, se poate sa mai
intru cumva in legalitate? Am inteles ca a fost modificata Legea Urbanismului
(imi cer scuze daca nu am zis bine) si de la 1 ianuarie 2012 nu se mai poate
face nimic in privinta asta. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am construit fara autorizatie 2 camere si o sala.cum intru in legalitate? titina12 titina12 am achizitionat un teren la marginea orasului si fiindu-mi necesara mutarea urgenta, am si inceput lucrarile de constructie a 2 camere si sala pana la ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata Helena_L Helena_L Proprietarul a construit anexe(baie,bucatarie) la casa fara autorizatie de constructie iar acum doreste sa vanda casa. Ce trebuie sa faca? Am inteles ca a ... (vezi toată discuția)