avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale iesire ca asociat si administrator din firma impotriva ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

iesire ca asociat si administrator din firma impotriva vointei

Buna ziua, mentionez ca sunt asociat si administrator in cadrul unei firme SRL cu 45% parti sociale. Firma este din 2007, alaturi de mine mai exista inca un asociat si administrator care detine 55% parti sociale. La catva timp (aprox un an) m-am retras din activitatea firmei practic, teoretic (in acte) inca figurez cu aceste 2 calitati. Nu am avut posibilitati de a iesi din firma in primul rand d.p.d.v. financiar si in al doilea rand datorita "seriozitatii" celuilalt asociat (promisiuni si amanari peste amanari cum ca vom face actele de retragere din firma). Cum pot proceda sa ies din firma daca celalalt asociat nu doreste acest lucru ? Asociatul nu este un exemplu de buna-credinta si seriozitate datorita lui am fost nevoit sa dau cu subsemnatul la Politia Economica pt nishte B.O. fara acoperire care le-a dat el pe semnatura lui.
Cel mai recent răspuns: Scortzishor , utilizator 22:22, 2 Decembrie 2011
chestiunea este un pic mai complicata,mai trebuie sa ne spuneti mai multe date.
D.p.m.v.,el nu putea ,legal,sa semneze acele bilete.Nu avea calitatea de administrator.
ba da...el este si asociat si administrator...amandoi suntem si asociati si administratori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reactivare contribuabil inactiv fiscal (pf) overburn overburn Buna ziua, In 2014 am infiintat o firma cu inca un asociat, amandoi fiind administratori. In 2015 aceasta firma a fost declarata inactiva fiscal. In 2016 ... (vezi toată discuția)
Renuntare la parteneriat intr-un srl MirceaAurelian MirceaAurelian Buna ziua. As dori si eu un raspuns pertinent in urmatoarea problema, daca este posibil: Acum 2 ani am infiintat un SRL impreuna cu o alta perosana. Am ... (vezi toată discuția)
Iesire din firma er0s22 er0s22 Buna ziua Am o problema legata de un SRL in care suntem asociati cu parti egale 6 persoane. 3 suntem administratori (eu si alte 2 persoane). De 6 luni ... (vezi toată discuția)