ianu a scris:
am facut sesizare la itm arad fostului angajator pentru neachitarea drepturilor salariale,neacordarea concediului de odihna,orelor suplimentare,cat si pentru refuzul de a-mi elibera cartea de munca.in raspunsul primit de la itm mi-i s-a spus sa ma prezint la sediul firmei dupa cartea de munca(cu banii nu ma poate ajuta,trebuie sa mi-i recuperez in instanta).degeaba.fostul angajator(tepar)refuza sa mi-o elibereze.sediul firmei este la locuinta particulara a fostului patron,si nu vor sa ma primeasca.ce sa fac ?sa merg din nou la itm?
1. Sesizati din nou la ITM-ul in legatura cu acest aspect ... prin planul de masuri dat angajatorului ar fi trebuit sa existe un anumit termen pana la care trebuia sa prezinte dovada eliberarii carnetului dvs de munca .... explicati-le ca acesta refuza in continuare sa va elibereze carnetul de munca
2. Pentru neplata drepturilor banesti , formulati o actiune in instanta impotriva angajatorului .. Actiunea o veti depune la Tribunalul Arad si este scutita de plata taxelor judiciare . Obiectul actiunii poate cuprinde :
- obligarea fostului angajator la plata drepturilor salariale restante - salarii , indemnizatie CO neefectuat , plata orelor suplimentare
- obligarea fostului angajator la eliberarea carnetului dvs de munca
- plata cheltuielilor de judecata (in caz de castig al litigiului - de exemplu, se poate recupera onorariul avocatului daca va decideti sa va angajati o astfel de persoana)