avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie copil

Buna ziua. Vreau sa va intreb daca intre ultima zi de preaviz si prima zi de somaj sunt "descoperita", mai pot beneficia de indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:14, 4 Decembrie 2011
Ultima zi de preaviz inseamna ziua incetarii raporturilor de munca.

Conform art. 38 din Lege 76/2002 modificata, Indemnizatia de somaj se acordă de la data incetarii raporturilor de munca, dacă cererea este înregistrată la agentia pentru ocuparea fortei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data incetarii raporturilor de munca, indemnizatia de somaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

Deci, sunt cele doua variante, depinde cand ati depus dosarul de somaj.
flory-andreea a scris:

Buna ziua. Vreau sa va intreb daca intre ultima zi de preaviz si prima zi de somaj sunt "descoperita", mai pot beneficia de indemnizatie?

Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC trebuie ca in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa aveti realizate timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit

OUG nr.111/2010 prevede la art.4 urmatoarele :
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

In speta, depinde de durata perioadei dintre data incetarii c.i.m. si data de cand ati inceput sa primiti somaj daca veti beneficia sau nu de indemnizatia pentru CCC.
Scuze, poate am inteles eu gresit, dar din intrebarea userului reiese ca-l intereseaza de indemnizatia de somaj, nu am inteles a fi vorba despre indemnizatia CIC.
Cred ca ar fi cazul sa revina cu amanunte.
Titlul topicului se refera la indemnizatia pentru copil ...:)
Revin cu lamuriri. Pe mine ma intereseaza indemnizatia de crestere copil (banuiesc ca sunt insarcinata). Am avut ultima zi de preaviz pe data de 28 noiembrie. Actele pentru somaj nu cred ca le pot depune in 10 zile. Astept adeverinta de la locul de munca plus adeverinta de la financiar precum ca nu am alte venituri. Cea din urma se poate ridica tocmai pe 12 decembrie. Nu pot face nimic sa acopar aceste zile? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Perioada de depunere a actelor pentru inregistrarea la somaj carabetdoina carabetdoina in termen de cate zile lucratoare de la data desfacerii contractului de munca trebuie depus dosarul la AJOFM (pentru a avea continuitate ) si care sunt actele ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Somaj si, ulterior, concediu pentru cresterea copilului whisper whisper buna ziua, as avea si eu o intrebare...in dec 2011 firma la care lucram s-a inchis si as vrea sa imi depun actele de somaj in ideea de a avea continuitate pe ... (vezi toată discuția)