De curand am citit 2 articole in presa, despre avocatul iesean Cristian Mosuţi, care pare-se ca a reusit "spargerea monopolul castei inchise a notarilor" in cazul contractelor de vanzare-cumparare, articole ce pot fi citite aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
Pare a fi o solutie :) la preturile cam mari, mai putin ce se spune in al doilea articol:
Poate cea mai importantă consecinţă cu caracter negativ este faptul că instanţa sesizată cu pronunţarea unei hotărâri judecătoresti care să ţină loc de contract de vânzare-cumpărare sau care să dispună intabularea dreptului de proprietate în baza unui contract neautentic nu verifică întotdeauna situaţia juridică a imobilului în cauză. Altfel spus, în exemplul dat de avocatul din Iasi, cine a cerut extrasul de carte funciară (care atestă situaţia juridică a apartamentului si care, conform legii, se poate obţine numai de notari)
Deci, poate fi
obtinut cumva extrasul de carte funciară si de catre avocat ? Asta, intr-adevar, e important (in afara de cazul in care se merge pe incredere, din ce am inteles eu).
Astept comentarii, sugestii, etc, mai ales din partea domnilor avocati, dar nu numai.
Multumesc