avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incadrare in grad de handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incadrare in grad de handicap

am o bunica care acum 6 ani a avut o comotie cerebrala,in urma careia i s-a descoperit un hematom la creier si a fost operata.Dupa operatie,aceasta a ramas fara posibilitatea de a merge,de a vorbi corect sa se faca inteleasa.Pe parcurs a facut si coma diabetica,care i-a afectat vederea si are si faze in care este afazica ,are vedeni sau ne confunda membri familiei.Intrebarea mea este poate beneficia de pensie de handicap,in conditiile in care noi am fost cu ea si nea spus ca nu se incadreaza ,dandu-i un carucior?
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 22:54, 3 Decembrie 2011
Nu se incadreaza la pensie de invaliditate sau la indemnizatie de hadicap? Depuneti o cerere de evaluare la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului
Alex_Munteanu a scris:

Depuneti o cerere de evaluare la Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

Unica autoritate competenta a se pronunta asupra deciziilor emise de unitatile teritoriale de expertiza medicala persoane cu handicap este Autoritatea Nationala pentru Persoane cu handicap Comisia Superioara de expertiza medicala a persoanelor cu handicap pentru adulti ,Bucuresti,str Cezar Bolliac nr 42,sector 3,cod postal 74304,CP 4-2
In fiecare oras este aceasta comisie ,daca nu sunteti din Bucuresti.Mergeti prima data la medicul de familie si cereti sa va faca o recomandare .Cu aceasta recomandare va prezentati la comisie pentru o programare.Acolo o sa va spuna ce acte mai trebuie sa aveti la dvs.cand o aduceti in fata comisiei. Numai bine!
@ bengeaandreea
ati facut toate demersurile?
s-a facut evaluarea de catre Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) in urma careia Comisia de evaluare a emis un certificat?
Daca ati facut demersurile si au emis certificat pe care scrie "Boala nu handicap" inseamna ca este din cauza varstei bunicii dumneavoastra. Criteriile medicale de incadrare in grad de handicap sunt de stricte. In functie de varsta la care au aparut problemele de sanatate o persoana poate fi/nu poate fi incadrata in grad de handicap.
Dati-mi mai multe detalii.

cititi, poate va ajuta:
www.avocatnet.ro/content/for...

@ ynocentta
1. In str. Cezar Bolliac nr.42 sector 3 a functionat Institutul National pentru Prevenirea si Combaterea Excluziunii Sociale a Persoanelor cu Handicap, Institut desfiintat in iulie 2010. Acest Institut nu a avut niciodata competente in a evalua persoanele cu handicap.
2. Autoritatea Nationala pentru Persoane cu handicap s-a desfiintat tot anul trecut in luna iulie si a devenit Directia Generala Pentru Protectia Persoanelor cu Handicap, in cadrul Ministerului Muncii.
3. Comisia Superioara de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte functioneaza in structura Directiei Generale Pentru Protectia Persoanelor cu Handicap si are ca atributie solutionarea contestatiilor depuse de persoanele cu handicap (din toata tara) nemultumite de incadrarile facute de Comisiile judetene.

@ alex_munteanu are dreptate. Solicitarea pentru incadrarea in grad de handicap se face catre DGASPC-ul din judetul/sectorul in care persoana are domiciliul.

@ diegutza
aceste Comisii de evaluare a persoanelor cu handicap sunt la nivel judetean/sector (in Bucuresti), in subordinea consiliilor judetene/de sector si functioneaza in cadrul DGASPC judetean/de sector

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie handicap nicoleta63 nicoleta63 sotul meu are ca diagnostic glioblastom multiform operat,radiochimiotratat.rezultatele sunt f proaste tumora a crescut cu 4o% sub terapie.medicii nu mai au ... (vezi toată discuția)
Contestatie comisie de evaluare persoane cu handicap nicoleta-sabou nicoleta-sabou Buna. Acum 16 ani am fost diagnosticata cu o malformatie cerebrala(cavernom hipo-campo peduncular drept) side atunci am fost incadrata in grad de handicap 2 ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap Irina Lupu Irina Lupu Buna Ziua! sotul meu a fost diagnosticat cu necroza aseptica de cap de os femural bilateral. in luna martie a suferit o interventie chirurgicala de ... (vezi toată discuția)