Se poate cere ca si pensie alimentara 1/6 din veniturile nete realizate ? Mentionez ca este vorba de al 2-lea copil, tatal mai avand unul din alta casatorie caruia-i plateste. Se poate cere aceasta cota parte, sau trebuie sa fie suma fixa ? As prefera in cota parte, deoarece i se schimba in fiecare an salariul si nu as dori sa tot umblu prin judecati. El trebuie sa aduca vreo dovada cu ce venit are? El personal va depune banii sau i se va trage de la servici?
Daca tatal mai are un alt copil in intretinere, pensia se va stabili in cuantum de maxim 16.5 % din venitul net realizat lunar.
Pentru a putea fi stabilita pensia de intretinere in functie de venitul realizat, fie dvs. indicati angajatorul si sediul acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate prin intermediul instantei, fie tatal va depune adeverinta cu venitul realizat
Daca pensia va stabilita in acest mod, instanta va dispune prin ordonanta de poprire, poprirea venitului realizat lunar in cuantumul fixat.
Mai pe intelesul meu, inseamna ca daca eu nu doresc o suma fixa ci un procent din venitul realizat, acest lucru se va face in cadrul procesului de divort si automat i se va scadea de la servici aceasta suma ? Sau trebuie sa cer separat acest lucru ?
Pensia de intretinere se stabileste in cadrul actiunii de divort, pentru ca pensia de intretinere in favoarea minorului este o cerere accesorie cererii de divort.
Pensie alimentara
lemih
Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)