avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna ziua ,as dori sa stiu daca imi dau demisia ce consecinte sant. mentionez ca lucrez intr-o firma privata cu contract de munca individual si nu vreau preaviz de 20 de zile si nici patronul nu vrea la intelegere intre parti.daca nu mai merg la munca ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:47, 4 Decembrie 2011
daca nu mai merg la munca ce se poate intampla?

Desfacerea disciplinara a contractului pe motiv disciplinar-absente nemotivate.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
ContSters42179, utilizator
Art. 55 codul muncii republicat.
Contractul individual de munca poate inceta astfel:
a) de drept;
b) ca urmare a acordului partilor, la data convenita de acestea;
c) ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si in conditiile limitativ prevazute de lege.

Contractul individual de muncă poate înceta, aşa cum a fost şi încheiat, prin simplul acord al părţilor contractante. Angajatul şi angajatorul stabilesc încetarea contractului la o dată convenită. Iniţiativa poate aparţine oricăreia dintre părţi, decizia devenind efectivă în momentul în care angajatul şi angajatorul stabilesc de comun acord data la care se va produce încetarea contractului.
Pana atunci va trebui sa mergeti la munca.

Documentul prin care este materializat acordul pentru încetarea contractului, poate fi o decizie comună a angajatului şi angajatorului, o cerere a salariatului aprobată de angajator sau o propunere scrisă a patronului acceptată explicit de salariat. Oricare ar fi forma acestui act, el trebuie să conţină exprimarea neechivocă a voinţei ambelor părţi pentru încetarea contractului individual de muncă la o dată precisă.
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
Cred ca cel mai bine va veti lamuri cu privire le consecintele neefectuarii preavizului in cazul demisiei, urmarind discutiile din topic-ul urmator: www.avocatnet.ro/content/for...
Din moment ce incetarea CIM se face cu acordul partilor, nu mai exista preaviz.
Se emite o decizie de incetare cu art. 55 litera (b) si toata lumea este multumita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract de munca cu acordul partilor lacrima42 lacrima42 va rog sa imi spuneti care este temeiul legal, din codul muncii, in baza caruia se poate solicita incetarea contractului de munca prin acordul părtilor şi ... (vezi toată discuția)
Demisie / incetare raporturi de munca cu un angajator irina_trusca irina_trusca Buna ziua, M-ar interesa sa stiu care sunt modalitatile de incetare a raporturilor de munca cu un angajator. Conform contractului de munca pot sa-mi ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca cata8 cata8 Un cim incheiat pe perioada determinata se poate incheia dupa 3 zile de absente nemotivate fara cercetare disciplinara? Multumesc! (vezi toată discuția)