avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de pretentii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de pretentii

buna ziua am urmatoarea speta actiune formulata de fosta sotie pentru pretentii de nefolosire a locuintei care este bun comun, iar in urma actiunii de divort sunt doi copii minori care sunt incredintati mie, eu sunt titularul contractului cu e-on si fosta nu mai vrea sa plateasca contravaloarea energiei electice pentru ca pe ea nu o intereseaza acest aspect eu am luat masura legala de intrerupere a energiei electrice de la imobil in actiunea introdusa de pretentii specifica acest lucru la nefolosirea locuintei cerind daune morale si materiale in valoare totala de 52.500 lei la primul termen a venit cu cerere de ajutor public judiciar deoarece taxa de timbru pentru acest proces este de 2.800 lei, conform oug 51/2008 la art.5 daca ea nu are copii in intretinere si salariul nu este decit minim pe economie din care trebuie sa contribuie lunar cu 175 lei pentru cei doi copii minori are sanse sa i se acorde ajutorul public judiciar sau ce ar trebui sa fac in acest sens nu dispun de fonduri pentru angajare aparatori
Cel mai recent răspuns: ungureanuvv , utilizator 09:06, 19 Decembrie 2011
In ce imprejurari a parasit fosta dvs. sotie locuinta? A plecat de buna-voie sau a fost silita sa plece? V-a solicitat vreodata sa îi permiteti reintegrarea in locuinta, dupa ce a plecat?
fosta sotie a parasit locuinta in momentul cind nu a mai fost prost care sa plateasca cheltuielile facute la energie deoarece aceasta este interupta iar eu am curent de la vecini pentru copii si mine in plus vine iarna si nu are un lemn pentru foc ea a crezut ca si divortati mai intra in sarcina mea sa-i ofer ce a avut in timpul casatoriei suntem coproprietari la locuinta dar nimeni nu o opreste sa-si incheie un contract cu e-on pentru ai furniza acesta energie electrica, chiar daca stam in acelasi imobil care l-am separat cum s-a putut nu avem discutii de nici un fel decit prin instanta pentru ca totdeauna degenereaza in certuri nu se poate ajunge la o discutie amiabila si nu i-am igradit dreptul de a intra in locinta avind acces oricind vrea si nu era necesar sa-mi solicite acest lucru dar cum am relatat mai sus domnisoara nu are nici o responsabilitate ea crede ca totul i se cuvine ca si cum ar fi casatorita eu trebuie sa am grija de cei doi copii si nu am bani suficenti sa o mai intretin si pe ea trebuie sa-si organizeze singura cele necesare dupa povestea greierului care cinta vara dar ce face cind vine iarna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Iordache Aurelian Iordache Aurelian Este posibila partajarea bunurilor comune in urma divortului,daca acestea au constat in amenajarea locuintei proprietate personala a fostei soacre,bunuri si ... (vezi toată discuția)
Consecinte ale parasirii domiciliului conjugal doru anghel doru anghel As vrea sa stiu daca in cazul parasirii domiciliului conjugal ( inainte de procesul de divort /partaj) se poate decadea din drepturile asupra locuintei ... (vezi toată discuția)
Drept de creanta sau partaj? miracos miracos Buna ziua. Am chemat in judecata pe fostul sot ( divort pronuntat in 2009) pentru partajarea a doua imobile dobandite in timpul casatoriei. Acesta a depus ... (vezi toată discuția)