avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Aplicare indice de inflatie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Aplicare indice de inflatie

In urma unei hot.judecatoresti, definitiva si irevocabila, societatea tb sa acorde salariatului reintegrat drepturile salariale pe o perioada. Conform Codului fiscal contributiile datorate se aplica asupra salariilor actualizate cu indicele de inflatie, la data platii acestora.
Indicii de inflatie ii voi lua de la statistica, ceea ce nu stiu este cum se actualizeaza salariile cu indicii de inflatie. Poate sa-mi spuna cineva?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 4 Decembrie 2011
suma X indicele de inflatie / 100 + suma
Multumesc pt raspuns dar daca se poate mai doresc niste precizari: suma este salariul net sau brut din acea luna iar indicele de inflatie este cel din aceeasi luna?

Indicele de inflatie se aplica la salariul brut din acea luna ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda legala la drepturi salariale din hotarari judecatoresti covmela covmela Printr-o hotarare judecatoreasca s-au castigat drepturi salariale, actualizate cu indici de inflatie si dobanda legala calculata de la data intoducerii ... (vezi toată discuția)
Plata drepturilor salariale restante in baza unei sentinte civile janelo janelo Buna ziua , Vă rog să mă îndrumaţi cu privire la modalitatea de calcul şi declarare a contribuţiilor sociale obligatorii pentru perioade anterioare ... (vezi toată discuția)
Ce calcule contabile va trebui sa facem ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vineri, institutia noastră a primit de la un salariat o cerere prin care a solicitat ca o hotărâre judecătorească să fie executată ... (vezi toată discuția)