avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare debitor insolvabil
Discuție deschisă în Executare silită

executare debitor insolvabil

Am de primit suma de 5000 de lei de la o persoana fizica in urma unui proces civil pe care l-am castigat , am angajat executor acesta s-a deplasat la domiciliul debitoarei si a ajuns la concluzia ca nu are ce sa execute pentru ca nu are nimic la numele ei .
Casa si terenul din curte sunt ale soacrei precum si pamantul arabil. Ea locuieste impreuna cu soacra si sotul ei in acest imobil .
Nu este nici salariata nici pensionara ... este casnica.
Daca ea este casatorita cu sotul ei aceste bunuri nu sunt comune?
Ce sfat imi dati? pentru ca joi vine iar executorul .

Va multumesc .!
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 19:09, 4 Decembrie 2011
Daca pamantul si casa sunt ale soacrei, nu pot fi executate.
Bunuri comune cu sotul sunt cele cumparate, construite in timpul casatoriei
In situatia mentionata aveti dreptul ,in interiorul teremnului de 6 luni sa staruiti la nivelel executorului judecatoresc cu cerere de mentinere pe rolul activ a cererii dvs de executare silita a debitorului dvs
Daca nu staruiti la nivelul executorului judecatoresc si nu formulati cerere in termen,atunci executarea silita inceteaza
Din cate aratati dumneavoastra aceasta persoana nu are bunuri imobile, acestea fiind ale soacrei. Neavand nici un venit lunar (din salariu sau pensie), executorul nu prea are cum sa o execute sau ce sa execute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ralucka ralucka Buna seara!soacra mea este amenintata cu executarea silita de catre o banca la care are datorii!!!problema e urmatoarea:adresa ei din buletin este a mamei ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani Brandushica Brandushica am de primit o suma de bani in urma unui proces civil de la o persoana insa aceasta locuieste in coproprietate cu soacra si cu sotul ei Credeti ca pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt imprumut nevoi personale lorena23s lorena23s buna ziua, am primit o somatie de executare sila si nu stiu ce sa fac. acum ceva timp am facut acest credit la banca romaneasca si nu am mai avut cum sa-ll ... (vezi toată discuția)