buna ziua, am primit o somatie de executare sila si nu stiu ce sa fac. acum ceva timp am facut acest credit la banca romaneasca si nu am mai avut cum sa-ll platesc ,creditul nu a beneficiat de girarea unui imobil sau a altceva fiind un imprumut de doar 5000 lei. am incercat sa platesc sume mari la cateva luni neavand un serviciu iar acum mia venit acesta somatie de la biroul judecatorului executoresc. problema este ca lociuesc in imobilul soacrei unde platesc chirie curent apa fara a avea vreun contract cu aceasta si bunurile aflate pe numele meu sunt doar o masina de spalat si alte maruntisuri restul mobila si altele sunt ale ei. in afara de faptul ca se mentioneaza fortarea in imobil mie frica sa nu ridice si bunuri care sunt ale soacrei si pentru care multe dintre ele nu mai am acte. ce pot sa fac deoarece s-au ridicat multe discutii ca soacra mea isi va pierde casa sau altele. in somatie se mentioneaza ca am termen de o zi sa platesc suma de 6000lei desi pana acum am platit vreo 3000lei iar eu nu am disponibil maxim 1000lei va rog sa ma sfatuiti ce as putea face.
soacra dvs nu va pierde nimic deoarece executarea silita este doar ptr bunurile aflate in patrimoniul dvs. de fapt, in fata executorului judecatoresc sa sustina ca TOATE bunurile din locuinta sint ale ei si astfel vor scapa de executare.
de fapt, puteti notifica executorul si sa-i spuneti ca nu exista nimic pe numele dvs si ca locuinta + bunurile mobile din aceasta apartin altei persoane. asta ar trebui sa opreasca executorul sa intre in locuinta, mai ales ca nu este proprietatea dvs.
Va duceti la ex judecatoresc-declarati ca stati cu chirie in casa soacrei si ca nu aveti nici un bun al dv ,ca sunt toate lucrurile soacrei.
Face-ti un angajament scris prin care precizati ca ii vei da lunar o suma de x... lei deoarece nu puteti mai mult.
O sa fie de acord si o sa va lase in pace ;
Platiti intai onorariul executorului judecatoresc si se va mai linisti.
Daca nu sunt de acord face-ti contestatie la ex silita si suspendarea executarii silite.
Am multi clienti pe care i-am sfatuit asa si au inteles creditorii.
va multumusc foarte mult dar soacra mea este prea batrana si nu intelege asta am sa incerc sa merg maine la biroul executorului si sa vb cu dansul suma onorariului este exact suma de 1000lei de care dispun dar nu stiu daca mai pot face contestatie deoarece incheierea de incuviintare a executarii a avut loc pe data de 18 .11 si eu am fost anuntata abia azi
daca doriti sa contestati, aveti la dispozitie 15 zile de la data comunicarii (data postei de pe notificare). aici, puteti citi cate ceva despre contestatie [ link extern ]
Si eu am avut aceasi problema cu aceeasi banca. Am mers la executor, am platit onorariul executorului si am facut un angajament de plata.A trebuit sa platesc si partea de onorariu a bancii :( . Am facut un angajament de plata pt o suma care o puteam plati dar cei de la banca m-au sunat si mi-au spus ca daca platesc numai suma respectiva penalitatile vor continua sa creasca in cuantum de 3 lei si ceva ope zi, asa ca am fost nevoita sa accept suma stabilita de ei!!#-o