buna ziua, am primit o somatie de executare sila si nu stiu ce sa fac. acum ceva timp am facut acest credit la banca romaneasca si nu am mai avut cum sa-ll platesc ,creditul nu a beneficiat de girarea unui imobil sau a altceva fiind un imprumut de doar 5000 lei. am incercat sa platesc sume mari la cateva luni neavand un serviciu iar acum mia venit acesta somatie de la biroul judecatorului executoresc. problema este ca lociuesc in imobilul soacrei unde platesc chirie curent apa fara a avea vreun contract cu aceasta si bunurile aflate pe numele meu sunt doar o masina de spalat si alte maruntisuri restul mobila si altele sunt ale ei. in afara de faptul ca se mentioneaza fortarea in imobil mie frica sa nu ridice si bunuri care sunt ale soacrei si pentru care multe dintre ele nu mai am acte. ce pot sa fac deoarece s-au ridicat multe discutii ca soacra mea isi va pierde casa sau altele. in somatie se mentioneaza ca am termen de o zi sa platesc suma de 6000lei desi pana acum am platit vreo 3000lei iar eu nu am disponibil maxim 1000lei va rog sa ma sfatuiti ce as putea face.
nu va pot indisponibiliza deact bunurile mobile si imobile proprietate personala, daca aveti vreun venit lunar si acela va fi poprit in limita a 1/3 din venit. Mergeti la executor dati declaratie ca nu detineti nici un bun in patrimoniu. Varianta angajamentului de plata este buna dar trebuie sa stiti clar daca s-au stopat dobanzile si s-a stabilit un debit exact pe care sa il aveti de plata, in plus din momentul in care semnati acest angajament va trebui sa platiti. Daca nu semnati acest angajament la executor raman 2 varinate fie Banca va inchide dosarul dupa un timp cu "debitor insolvabil" fie veti fi urmarit o lunga perioada de timp, si cum veti avea ceva in patrimoniu sau un venit acestea va vor fi executate. Am spus ca veti fi urmarit mult timp deoarece banca nu va lasa termenul de prescriptie de 3 ani sa curga si va solicita repunere in termen.
trebuie sa va ganditi bine si sa alegeti varianta cea mai buna pentru dvs.