avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Regulament de ordine interioara la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Regulament de ordine interioara la bloc

De cateva zile sunt presedinta asociatiei noastre.
As vrea sa impunem niste reguli stricte de locuit in comun. Pentru ca traim in Romania si oamenii nu sunt toti educati si cu bun simt, gandim ca ar fi bine ca regulile respective sa aiba si o parte de pedeapsa la nerespectare, altfel nu au nici o valoare.
Spre exemplu: se pedepeste fumatul pe holurile blocului si aruncatul tigarilor pe jos cu 200 ron. Ne-am gandit ca putem sa trecem sumele la intretinere si sa mai facem lucruri bune pentru bloc din banii aia.

Credeti ca putem faca legal ceva de genul asta? Sa anexam la statut sau nu, nu stiu cum sa facem dar fara reguli nu se poate.
Destul ca nu exista la nivel de tara o educatie civica...

Citeam acum intr-un post cum se cearta doi vecini ca de ce unul a sunat la 112 pentru ca a fost deranjat. A sunat pentru ca legea ii permite si pentru ca trebuie sa se termine odata cu tiganelile. Sa se mute la casa cei care nu stiu sa traiasca in comun, nu cei care stiu si respecta pe ceilalti.

Incredibil, ce tupeu!

Multumesc pentru raspuns, pentru ajutor, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 12:30, 15 Octombrie 2008
incercati intai sa va indepliniti atributiile presedintelui,sa stati bine la cap.organizare,sa incercati sa aparati proprietarii de abuzurile furnizorilor,verificarea administratorului..si daca va fi bine..poate ve ti reusi si educarea proprietarilorAsa ..pare ca vreti sa instaurati..dictatura.Faceti ceva..si atunci ve ti fi ascultata
Domnule Musac, eu am fost vicepresedinta inainte si am facut aproape tot ce e in acest bloc pana acum.
Ce dictatura? Eu am vorbit de reguli, stiti la ce ma refer? Reguli de bun simt in caz ca taranoii mutati la oras nu vor sa le respecte.

Nu stiu cum toata lumea a priceput ce vreau sa zic si sa fac numai dumneavoastra nu.
De-aia merg lucrurile cum merg aici la Romania, se gasesc unii care calca pe toti in picioare, lor sa le fie bine.
Bine ati zis doamna Elga, toata stima!

Regulamentul ar putea deveni "act aditional" la statutul societatii si - aprobat in ad gen a membrilor asociatiei - devine obligatoriu pt toti locatarii, cat timp respecta prevederile legilor care ne impun anumite reguli de comportament in societate.
atata timp cat pe ceilalti ii considerati taranoi...nu prea va vad eu o buna presedinta.Diferenta dintre dvs si ei o fi..catelul? Si nici cu un regulament...aditional..nu pot fi sanctionati..trebuie o hotarare judecatoreasca. Pt probleme cu locatarii..va puteti adresa politiei comunitare care o sa va ajute la instaurarea unui climat normal,dar renuntati la rasism.Chiar si taranoii sunt oameni si pot fi educati.
Copy-paste:
Din L. 230: Art. 31. – (...) (2) Preşedintele asociaţiei de proprietari supraveghează şi urmăreşte aplicarea hotărârilor adunării generale, respectarea prevederilor statutului şi acordului de asociere, precum şi aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, în funcţie de situaţie, poate propune comitetului executiv sau adunării generale, după caz, măsuri împotriva celor care nu respectă regulile, regulamentele, hotărârile şi deciziile asociaţiei de proprietari, conform prevederilor legale şi statutare.
Art. 56. - (1) Constituie contravenţii următoarele fapte: (...) c) neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de
întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuală, dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari.

Alte discuții în legătură

Fumatul pe casa scarii nottara68 nottara68 pot fi sanctionati legal cei care fumeaza pe casa scarii de bloc ? (vezi toată discuția)
Este interzis sa fumezi pe scara blocului? dorel13 dorel13 Datorita saraciei, unii tineri care nu au bani sa mearga in oras, se mai strang pe scara blocului sa stea de vorba si se mai fumeaza si cate o tigara. Un ... (vezi toată discuția)
Fumat in scara blocului THEODORA30 THEODORA30 Buna seara,de ceva timp in blocul unde locuies chemam pompierii cam o data la 2 zile,cineva fumeaza la ghema si nu stinge tigara,fiind un bloc cu ... (vezi toată discuția)