Am cumparat un teren in 2006, care avea doar titlu de proprietate si urma sa se faca planul parcelar. In 2008, datoriat tergiversarilor celor de la primarie cu planul parcelar, am mers in instanta si obtinu hot judecatoreasca, pt a tine loc de act de proprietate. De atunci pana in 2009 am tot asteptat ca primaria sa faca plan parcelar. Adrese peste adrese la primarie, etc, s-au schimbat primarii in 2008 si au inceput miscarile de terenuri. Astfel in 2009 s-a facut plan parcelar dupa bunul plac a primarului care a mutat toti proprietarii din planul I care avea deschidere la drum asfaltat, in planurile 2 si 3, pentru a face loc unora (de-ai lui propbabil) din planurile 2 si 3 in planul 1. IN acea tarla si parcela chiar, exista un teren cadastrat din 2002. Eu datorita faptului ca am fost cu gura mare si mai era si asta cu terenul cadastrat tot la fel, ne-a suprapus a.i. sa avem propbleme la cadastru si intabulare. Eu am facut documentatia cadastrala in 2009, dar mi-a fost respinsa ca nu aveam plan parcelar stampilat de primarie, ori dupa cate stiu eu acea litera g art 13 din regulament a fost abrogata. Mentionez ca primaria depusese spre avizare planul parcelar cu mutarea tuturor terenurilor din planul 1 si cu suprapunerea mea peste acel teren cadastrat deja. Astfel am dat in judecata OCPI ca nu mi-a intabulat dreptul de proprietate avand toate doc la dosar mai putin planul parcelar. La judecatoria de comuna, am pierdut in 04.2010, am facut apel la Bucuresti si am termen acum in decembrie 2011 dupa 1 an si ceva. Ce credeti ca as putea sa mai fac pentru a demonstra instantei ca este rea vointa si ca mi-a fost incalcat dreptul de intabulare pe un motiv netemeinic.
Atentie sa nu se invoce perimarea cererii
In materia dreptului civil, stingerea unui proces civil daca a ramas in nelucrare din vina partilor, in termenul prevazut de lege.
Este reglementata in art.248 si urm. Cod Procedura Civila.
Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an.
As dori sa-mi formulez intimpinarea pe faptul ca ocpi nu avea de ce sa-mi respinga cererea de intabulare pe faptul ca sunt suprapus cu alt teren si explic si de ce:
1. Acel plan parcelar trimis de primarie catre OCPI spre avizare , nu era avizat inca;
2. Conf art 13 din regulament 634/2006, am avut la dosarul cadastral toate actele necesare, mai putin planul parcelar semnat de primarie, plan parcelar care era mentionat la art 13 lit g din regulament, dar aceasta litera era abrogata de un alt ordin din 04.2009.
Pt ynocentta:
Cum sa invoce perimarea, din moment ce aste sunt termenele de judecata?!?!?!? ar fi chiar culmea...
Orice cerere de chemare in judecata, contestatie, apel, recurs, revizuire si orice alta cerere de reformare sau de revocare se perima de drept, chiar impotriva incapabililor daca a ramas in nelucrare din vina partii timp de un an.
Va rog din suflet, care dintre Dvs v-ati confruntat cu astfel de cazuri sau similare, dati-mi sfaturi ce as putea sa fac in continuare. Daca pierd pe aceasta cauza (oricum voi actiona toate caile de atac), pe cine sa actionez, primaria, primarul,...?! sa chem toti proprietarii sa ne afiliem, sau cum sa facem?! a.i. acel primar LIBERAL , sa nu mai abuzeze de noi si sa ne afecteze drepturile. Nu e posibil ca toti din planul 1 sa fim mutati dupa bunul sau plac, iar afaceristii lui care au cumparat in planurile 2 si 3 sa fie mutati in planul 1. Avemm acte documente, titluri de proprietate, planuri parcelare vechi, cu semnaturi de primari de dinainte, extrase din registre agricole, toate care demonstreaza ceea ce avem noi. El primarul are doar puterea si acel plan parcelar care l-a facut pe genunchi si l-a depus spre avizare la OCPI.
Intabulare teren
gabiraco
Buna ziua. Am titlu de proprietate pe un teren de 10100 mp si din anul 2007 tot incerc sa il intabulez si nu reusesc. Problema este ca Primaria de care ... (vezi toată discuția)