avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj casa cu ipoteca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj casa cu ipoteca

Buna ziua,
Ne-am casatorit in 2003. In 2004 am cumparat impreuna cu parintii mei un apartament cu 2 camere (jumatate noi,jumatatate parintii mei).
In 2008 am cumparat o casa cu 60 000 euro credit ipotecar pe numele meu (el nu avea atunci servici) plus 15 000 euro avans, care a fost platit dintr-un credit de nevoi personale tot pe numele meu. Pe contractul de ipoteca apare ca si codebitor, dar toate ratele le-am platit eu din salariul meu (acum are servici, dar salariul este mult mai mic decat rata).
In cazul unui divort, cum se va face partajul?
Mentionez ca avem un copil de 2 ani impreuna si el doreste sa deschida actiune de divort, iar de o intelegere amiabila deocamdata nu poate fi vorba.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:07, 5 Decembrie 2011
Aveti sansa de a obtine o cota majoritara atat din imobil cat si din credit.
La partaj vor fi avute in vedere atat bunurile comune cat si datoriile comune. Ele se vor imparti in functie de contributia fiecaruia dintre soti.
E o situatie in care nu va veti descurca singura. Va recomand sa solicitati ajutor specializat.
Este dificil pana la imposibil sa ghicim o posibila solutie la o problema din care lipsesc unele amanunte si, mai ales, cerintele partilor.
Pentru ca in primul rand o instanta da o hotarare in functie de cele ce solicita partile. Apoi, inca nu e rost de o intelegere poate, dar odata ce ajungeti sa vedeti cat e de dificil partajul creditelor, poate partile se vor razgandi.

Instanta va tine cont si de situatia locativa a partilor, poate si interesul minorului, contributii, actele de la baza cumoararilor, modul de cumoarare etc. E complicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort impartire credite bancare crisadi crisadi buna ziua Cazul este urmatorul:un divort in urma unei casatorii lungi din care a rezultat un copil - de 23 ani - sotii au 1 credit pt casa in valoare de 50000 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in caz de divort UTILIZ UTILIZ Buna ziua, Eu si sotia mea suntem in divort. A introdus divortul din vina exclusiva a mea, iar acum am ajuns la o intelegere sa schimbam actiunea in divort ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)