avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită impartirea intre creditori
Discuție deschisă în Executare silită

impartirea intre creditori

Daca o persoana fizica datoreaza fiscului 200 euro (doua sute) si altei persoane fizice 14.000 euro (paisprezece mii) ce se intampla cand acestuia ii intra in cont suma de 1.000 euro (o mie)?
(Presupunand ca pentru ambele datorii exista deja hartii de executare silita, ambele au trecut de termen, etc, iar suma intrata va fi luata integral, nu provine din salarii, alocatii, etc)
Adica intrebarile mele sunt doua: 1. cei doi creditori ai persoanei impart cei 1.000 de euro proportional cu sumele pe care le au de recuperat? si 2. are fiscul prioritate sa-si ia banii in fata celeilaltei persoane fizice creditoare?

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:59, 5 Decembrie 2011
Fiscul ia cat are de luat iar creditorul persoana fizica ia ce ramane.
dar daca ambii creditori ai omului sunt persoane fizice asa se impart cei 1.000 de euro? procentual cu cat are de recuperat fiecare de la el?

Multumesc mult
ART. 98
(1) Creditorul fara garantii reale mobiliare sau imobiliare, inclusiv statul, poate avea prioritate fata de un creditor cu garantie reala, numai daca si-a inscris creanta la arhiva sau, dupa caz, în documentele de publicitate imobiliara inaintea inscrierii unei astfel de garantii de catre creditorul garantat.
(2) In cadrul executarii silite a creantelor bugetare, daca statul nu si-a inregistrat creanta potrivit alin. (1), creditorii cu garantii reale mobiliare sau imobiliare au dreptul de a fi platiti din pretul obtinut din vanzarea bunului afectat garantiei, dupa plata creantelor reprezentand cheltuielile de orice fel facute cu urmarirea şi conservarea bunurilor al caror pret se distribuie, chiar daca restul bunurilor şi veniturilor urmaribile ale debitorului nu asigura plata tuturor celorlalte creante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Inscriere arhiva ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am un credit bancar pe 10 ani si dupa 8 ani de plata am intarziat la plata ratelor fapr ptr. care banca a cesionat creanta la o firma de recuperere. ... (vezi toată discuția)
Care este ordinea la executarea silita ptr un credit ipotecar neachitat , vanzarea imobilului , si apoi poprire pe venituri, vanzare bunuri mobile? znicolae9 znicolae9 In 2008 am cumparat un apartament.cu ajutorul a 2 contracte de credit oferite de aceeasi banca :[b]un contract de credit ipotecar si un contract de facilitate ... (vezi toată discuția)