avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cererea de concediu este obligatorie pt angajat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cererea de concediu este obligatorie pt angajat?

As vrea sa stiu daca angajatul este obligat sa intocmeasca cerere de concediu scrisa daca a instiintat angajatorul ca pleaca in concediu. Ce prevederi legale reglementeaza acest aspect si ce se intampla daca angajatul nu a depus cerere de concediu scrisa inainte de a pleca in CO (ci doar a anuntat verbal/pe mail angajatorul)?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: vintagemlm , utilizator 14:03, 5 Decembrie 2011
Daca salariatul intra in concediu la data cand este programat nu este nevoie de cerere. Pentru alte situatii salariatul trebuie sa solicite in scris si sa obtina aprobarea angajatorului.
Concediile sunt regelementate in art.148-153 din codul muncii pe care ar trebui sa-l rasfoiti daca v-ati asumat responsabilitati pe probleme de resurse umane. Forumul va poate ajuta in rezolvarea unor situatii delicate, greu de inteles sau interpretabile dar nu trebuie sa va rezolve toate problemele de serviciu. Daca angajatorul a renuntat la un inspector de personal dand sarcinile compartimentului de contabilitate (si multi inspectori RU au fost concediati pe acest principiu), va trebuie sa va asigure sau sa va asigurati perfectionarea in domeniu.
Multumesc de informatii. Da, am ramas fara angajati la RU si eu nu am nici o pregatire in domeniu, trebuie sa ma descurc in acest moment pe cont propriu, pana la noi angajari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu odihna aba1011 aba1011 Buna ziua in primul rand.Lucrez la o banca din aprilie 2008 si de atunci pana astazi nu am avut concediu de odihna.motivul a fost din partea lor ca am targhet ... (vezi toată discuția)
Cerere concediu odihna-obligatoriu de intocmit? moniklauleanu moniklauleanu Salariatii ce isi efectueaza concediul de odihna conform planificarii efectuate mai au obligatia de a inainta o cerere scrisa angajatorului inainte de a intra ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna pe anul in curs bil63 bil63 Buna seara stimate doamne, stimati domni Doresc sa solicit concediul de odihna aferent anului in curs. Imi este necesar pentru a pleca in strainatate, avand ... (vezi toată discuția)