nikol.ilea a scris:
Sunt de parere ca cererile de CO trebuiesc completate si aprobate de superiorul ierarhic. In cazul unui control , unul din documentele cerute este pontajul. Daca pe pontaj persoana apare in CO si nu exista o dovada clara, atunci pot exista probleme.
Daca unangajat va pleaca si sesizeaza ITM-ul ca i-ati platit banii pe CO neefectuat, fara cererea lui scrisa cum puteti dovedi ca si-a luat concediu? Programarea concediilor este, din punctul meu de vedere, mai mult orientativa, se poate modifica in orice moment.
Inscriu si eu la cele exprimate mai sus, in practica avem programarea CO, dar pana la sfarsitul anului suporta foarte multe modoficari. Singurul document care sta la baza fisei de ponaj lunara este: condica de prezenta sau cartela magnetica, cererea pentru efectuarea zilelor de CO sau obligatii (zile platite pentru evenimente deosebite), concediu medical si cererile de invoire. Daca in timpul celor 8 ore, un salariat paraseste sediul societati pentru probleme personale, scrie frumos o cerere de invoire in care specifica ca pleaca pentru probleme personale de la ora pana la ora. Un salariat este accidentat in afara societati, eu cum dovedesc ca nu este accident de traseu ? Este foarte greu, este o mare birocratie, dar oameni buni, ce este scris ramane scris !