avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Daca se modifica gradul de invaliditate scade pensia?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Daca se modifica gradul de invaliditate scade pensia?

Buna ziua
As vrea sa stiu daca in cazul schimbarii incadrarii pensiei de invalididate gradul II cu pensie de invaliditate gradul III in afara de dreptul la munca 4 ore ce scimbari mai apar.
1. m-i se injumatateste pensia ?
2. in cazul in care nu gasesc loc de munca 4 ore sunt obligata sa platesc contributie la pensie si asigurari de sanatate?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: coca apetroaei , utilizator 21:45, 5 Decembrie 2011
1. nu se schimba cuantumul pensiei,eventual vi se recalculeazas-ar putea sa aveti ,mai mare..:D
2.nu trebuie sa platiti nici o contributie.doar ca nu va mai faceti vechime,pensia de invaliditate gr.III va da dreptul sa mai lucrati 4ore,.din acesta pensie se trage sanatatea daca aveti suma mai mare 740lei.
1.Pensia poate scadea,numai in cazul in care ati beneficiat de stagiu potential.
2.Pensia de invaliditate este stagiu asimilat si v-a intra in calculul pensiei de limita de varsta.

Legea 263/2010

Art. 49. -(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul
a) a beneficiat de pensie de invaliditate;
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, nici nu stiti ce mult bine mi-ati facut am sa va spun si de ce : saptamana trecuta am fost la oncologie sa-mi i-au referatul pentru revizie la comisia pentru pensionare si doamna doctor m-a instiintat ca este posibil sa mi se schimbe incadrarea de la gr II la gr. III. Nestiind ce inseamna asta am fost foarte speriata de oarece nu ma simt in stare sa incep serviciul. una ca nu stiu daca m-ar primi cineva cu 4 ore. Drept sa va spun imi este si frica sa merg la munca nu cumva sa mai trec odata prin ce am trecut. In 2008 am fost operata de cancer la colul uterin stadiu 2 B am facut si radioterapie si nu stiu daca stresul mi-ar face mie bine acum. Acum ca stiu cum stau lucrurile m-am linistit.
Va multumesc mult in ca odata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala pop_ro57 pop_ro57 Buna ziua, In urma cu un an am fost diagnosticata cu neoplasm de col uterin stadiul 2; am efectuat toate procedurile care mi-au fost recomandate: ... (vezi toată discuția)
Urgenta abalaru abalaru am 30 de ani si in urma unor interventii la cap, am primit gradul III de pensie, in prezent lucrez la spitalul judetean , as dori sa stiu la gradul III, mai ... (vezi toată discuția)
Pensie gradul 3 - vechime simona.elisa simona.elisa Buna ziua , Mama mea a suferit un accident vascular si in prezent beneficiaza de pensie de boala -gradul III. Constituie vechime gradul III? multumesc frumos (vezi toată discuția)