avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cumul pensie cu salariu deducere da sau nu?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cumul pensie cu salariu deducere da sau nu?

Buna ziua
Ca orice unitate avem angajati si pensionari.
Acestia cumuleaza evident pensia cu salariul (fiind in conf. cu legislatia in vigoare).
La calculul salarial cum este corect: sa beneficieze de deducere personala (este vorba de cea de 250 lei) sau nu?
Noi am considerat ca avand un contract de munca incheiat pe durata determinata, ca orice salariat poate beneficia de aceasta deducere.
Dar avem implementat un nou program de calcul salarial care la pensionari nu acorda acesta deducere.
Deci cum este corect?
O zi buna
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:04, 5 Decembrie 2011
Salariatul care cumuleaza salariul cu pensia, va putea declara locul unde are incheiat contractul individual de munca cu norma intreaga drept functie de baza, aplicandu-i-se metodologia de determinare a impozitului pe salarii prevazuta la art. 57 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, prin urmare beneficiind si de deducere personala.

[ link extern ]
Contactati pe furnizorul aplicatiei de calculul salariilor sa va modifice programul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata. (vezi toată discuția)
Pensionarii angajati beneficiaza de deducere personala si de sporul de vechime avut inainte de pensionare? Diaconu Camelia Diaconu Camelia La 31 august 2010 doi salariati ai societatii noastre s-au pensionat in temeiul art.55 lit.a coroborat cu art.56 lit.d din Codul Muncii (pensionare la limita ... (vezi toată discuția)
Contributii salariu+deducere personala pensionar gr.iii happytree happytree Buna ziua! Am un salariat pensionar gr.III, incadrat cu 4h/zi, si m-ar interesa daca beneficiaza de deducere personala la calculul impozitului pe salariu ... (vezi toată discuția)