avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Faliment - Cum poate ca o alta societate sa plateasca ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Faliment - Cum poate ca o alta societate sa plateasca ptr o firma falimentara

Am nevoie de un sfat legat de o firma care a intrat in faliment si de la care am niste banuti de primit.
Cei de la registru au cerut falimentul unei firme cu care am lucrat si tribunalul la acceptat urmand ca hotararea sa fie comunicata anul viitor in martie.
Ca sa nu raman cu paguba am vb cu patroana de la firma in faliment si a zis ca ea nu poate sa-mi plateasca insa are si ea niste debitori care ii datoreaza si ei la randul lor si sa discut cu ei ca in contul datoriei ei sa-mi plateasca mie.
Am discutat si cu ei si sunt de acord ( mai ales ca ne cunoastem, sunt si clientii mei), ce pot face sa primesc banii de la ei in contul firmei respective ( am inteles ca lichidatorul este cel care administreaza firma, de unde am si primit instiintarea la masa credala).
Preferabil ptr mine ar fii sa ocolesc lichidatorul, mai are rost in situatia de fata un contract de cesiune creante ( ma gandeam ca cesiunea ar fi o varianta, alta nu stiu ) sau o alta modalitate la problema mea de mai sus.

Cu stima.
daca instanta a admis cererea de intrare in insolventa si lichidare judiciara si a fost numit deja un lichidator, acesta preia controlul absolut al firmei in lichidare, astfel ca acesta nu poate fi ocolit si patronii firmei nu mai au nici o putere de decizie asupra firmei lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare remuneratii ContSters277422 ContSters277422 Buna ziua. Pe scurt: am lucrat intr-o companie destul de mare, privata, de la care am de recuperat 10005.00 lei insemnand salariile din ultimele luni lucrate. ... (vezi toată discuția)
Datorie firma in faliment Serghei_B Serghei_B Am un debitor (o firma falimentara), acuma stiu ca de la firma numai pot avea nici o pretentie decat daca ma inscriu la masa credala, dar in urma discutilor ... (vezi toată discuția)
Demisie sau concediere bonprice bonprice Buna ziua, Am o problema juridica si nu stiu ce ar trebui sa fac.Sunt unicul angajat al unei firme romanesti cu administrator cetatean strain.De ceva vreme ... (vezi toată discuția)