Am o problema juridica si nu stiu ce ar trebui sa fac.Sunt unicul angajat al unei firme romanesti cu administrator cetatean strain.De ceva vreme imi spune ca situatia economica il obliga sa suspende activitatea firmei pentru o perioada .Azi am fost chemat la sediul firmei de avocatura care il reprezinta in acest demers si pus in fata unei alegeri,si anume demisia si primesc salariul aferent lunii in curs sau sa astept sa fiu concediat si atunci datorita faptului ca trebuie sa primesc 6 salarii compensatorii firma va intra in procedura de faliment si axista riscul sa nu mai primesc nici salariul pe luna in care voi fi in preaviz.La aceasta ora firma nu este in situatia de adeclara procedura de faliment deoarece balanta este echilibrata.ce ma sfatuiti sa fac pentru ca am impresia ca vor sa plateasca facturile catre furnizori si dupa aceea sa me concedieze cand nu vor mai exista bani nici in cont nici de incasat.
Necazul este ca daca demisionati nu puteti beneficia de indemnizatia de somaj
Daca aveti deja un loc de munca unde sa va duceti, puteti sa demisionati si sa primiti macar salariul pe ulima luna.
Criza economica a devenit laitmotivul patronilor neseriosi din tara noastra, fie ei romani sau straini.
Nu trebuie sa acceptati sa va dati demisia. Daca firma va intra in procedura de faliment salariile angajatilor au prioritata in fata oricaror alte datorii le are societatea respectiva, este dreptul dvs legal de a va primi salariul pentru perioada lucrata.
Lichidatorul, numit de instanta judecatoreasca, se va ocupa de toate cele spuse de "nikol.ilea". Ii va pune activele in vanzare si va face rost de bani. Insa va trebui sa asteptati cam mult. Eu personal sunt implicat intr-o situatie similara si procesul inceput in 2005 nu s-a terminat nici astazi. Fiti atenta insa ca pentru a primi ce vi se cuvine, in cazul falimentului firmei, trebuie sa va inscrieti la masa credala alaturi de ceilalti creditori. E bine sa consultati un avocat pe dreptul muncii. Mult succes!