avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Cum pot recupera bunurile in caz de faliment?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Cum pot recupera bunurile in caz de faliment?

Buna seara,

Am nevoie urgent de un raspuns la problema mea. Detin o firma care a intrat in insolventa acum un an si luna trecuta a fost declarata falimentara. Inca nu s-au facut licitatii pentru bunurile imobile ce apartin firmei.

In cazul in care cineva imi da bani sa pot acoperi orice creanta ar fi avut firma pana in momentul de fata, mai pot face cumva sa opresc procedura de faliment facand platile catre creditori? Sau mai explicit, cu banii acestia, exista vreo modalitate prin care sa recuperez macar bunurile firmei daca nu firma ca un tot unitar?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 22:16, 25 Iunie 2014
Da, veniti cu toti banii, vorbiti cu lichidatorul, platiti toti creditorii si cu asta basta (asta se si doreste), iar apoi patrimoniul firmei va revine dvs. ca actionar. Sigur ca da. Nu ati vorbit pana acum cu lichidatorul despre aceasta problema importanta?
Daca se achita datoriile nu mai e faliment.
Ar fi bine insa sa mergeti sa consultati un avocat ca sa va lamuriti deoarece pot exista mai multe variante.
Platiti creditorii conform planului (daca exista) si, cu ajutorul lichidatorului judiciar, solicitati reinsertia economica a societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bunuri mirela_man mirela_man Daca am achizitionat pe firma , care acum este insolventa, un apartament care nu este platiti in totalitate la banca, il pot vinde in mod normal fara a- scoate ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre o firma aflata in insolventa sebigrozav sebigrozav Am o firma care are un apartament cumparat impreuna cu sotia si acum suntem in divort .Firma este in insolventa ceruta de catre finante ce se poate face ca sa ... (vezi toată discuția)
Insolventa carmen-maria carmen-maria Buna seara tuturor, Sunt interesata in privinta insolventei. Mai exact am o firma x cu contract de franciza. La ora actuala nu imi pot permite sa platesc ... (vezi toată discuția)