avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma falimentara - refuzarea platii salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma falimentara - refuzarea platii salariului

Buna seara, vreau sa va intreb in cazul in care firma se declara falimentara si refuza a ne platii salariile restante ce putem sa facem ? Are dreptul de a face acest lucru ? Multumesc mult .
Cel mai recent răspuns: dumi32 , utilizator 21:15, 3 Februarie 2012
in cazul in care firma este in faliment- procedura insolventei si ulterior se finalizeaza cu declararea inchiderii procedurii si radierea acesteia , din pacate drepturile salariale nu sunt platite , dar darile stat- CAS somaj etc, vor fi considerate platite-daca va poate consola acest lucru.
din pacate neplata drepturilor salariale , cand societatea este in faliment nu este un drept al acesteia ci este o "forta majora" si aceasta este exonerata .
dar daca procedura falimentului nu este inchisa mai puteti spera ca se vor mai recupera ceva banuti pentru plata salariilor -intrucat salariatii sunt primii care-si recupereaza creantele inaintea tuturor creditorilor , chiar si a statului.
mult noroc
Daca imi dau demisia imi pot recupera banii pe luna ianuarie si bonurile pe noiembrie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolvabilitate si faliment alinastef1003 alinastef1003 va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre insolventa si faliment? fima la care lucrez ar putea fi declarata falimentara si as vrea sa stiu daca lucrul ... (vezi toată discuția)
Incheiere de inchidere a procedurii insolventei..... ce inseamna exact hajnyci hajnyci Buna ziua! Am gasit pe site-ul Buletinul Insolventei o firma care are un debit neachitat fata de firma noastra. Vroiam sa fac o actiune in justitie pt ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva lena12 lena12 Buna ziua, in anul 2009 am prestat servicii unei firme X ; am facturat la momentul acela, am platit binenteles TVA-ul iar firma X a intrat in insolventa, iar ... (vezi toată discuția)