Buna seara, vreau sa va intreb in cazul in care firma se declara falimentara si refuza a ne platii salariile restante ce putem sa facem ? Are dreptul de a face acest lucru ? Multumesc mult .
in cazul in care firma este in faliment- procedura insolventei si ulterior se finalizeaza cu declararea inchiderii procedurii si radierea acesteia , din pacate drepturile salariale nu sunt platite , dar darile stat- CAS somaj etc, vor fi considerate platite-daca va poate consola acest lucru.
din pacate neplata drepturilor salariale , cand societatea este in faliment nu este un drept al acesteia ci este o "forta majora" si aceasta este exonerata .
dar daca procedura falimentului nu este inchisa mai puteti spera ca se vor mai recupera ceva banuti pentru plata salariilor -intrucat salariatii sunt primii care-si recupereaza creantele inaintea tuturor creditorilor , chiar si a statului.
mult noroc
Recuperare tva
lena12
Buna ziua,
in anul 2009 am prestat servicii unei firme X ; am facturat la momentul acela, am platit binenteles TVA-ul iar firma X a intrat in insolventa, iar ... (vezi toată discuția)