Buna ziua. Pe scurt: am lucrat intr-o companie destul de mare, privata, de la care am de recuperat 10005.00 lei insemnand salariile din ultimele luni lucrate. Intre timp firma intra in insolventa, faliment, licitatie, dupa care acum cateva luni licitatia au luat-o niste belgieni. M am interesat pe parcurs care mai e situatia banilor, insa mi s-a spus doar ca ar trebui sa primesc o instiintate pentru inscrierea la masa credala. N-am primit nimic. Astazi, firma la care am lucrat apartine altora decat fostul patron. Cum ar trebui sa procedez ca sa imi mai recuperez banii?
La momentrul incetarii contractului de munca, impreuna cu alti colegi pagubiti am cerut insolventa, insa nu am putut face nimic concret. Cate sanse mai am sa imi recuperez banutii? Multumesc pentru ajutor. :(
Daca societatea a intrat in insolventa, atunci luati legatura cu administratorul judicair sau cu lichidatorul si verificati daca sunteti inscris la masa credala.
Potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie.