avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperare remuneratii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperare remuneratii

Buna ziua. Pe scurt: am lucrat intr-o companie destul de mare, privata, de la care am de recuperat 10005.00 lei insemnand salariile din ultimele luni lucrate. Intre timp firma intra in insolventa, faliment, licitatie, dupa care acum cateva luni licitatia au luat-o niste belgieni. M am interesat pe parcurs care mai e situatia banilor, insa mi s-a spus doar ca ar trebui sa primesc o instiintate pentru inscrierea la masa credala. N-am primit nimic. Astazi, firma la care am lucrat apartine altora decat fostul patron. Cum ar trebui sa procedez ca sa imi mai recuperez banii?
La momentrul incetarii contractului de munca, impreuna cu alti colegi pagubiti am cerut insolventa, insa nu am putut face nimic concret. Cate sanse mai am sa imi recuperez banutii? Multumesc pentru ajutor. :(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 3 Septembrie 2013
Daca societatea a intrat in insolventa, atunci luati legatura cu administratorul judicair sau cu lichidatorul si verificati daca sunteti inscris la masa credala.

Potrivit Legii nr.85/2006 privind procedura insolventei, creantele salariale se inscriu din oficiu in tabelul obligatiilor, de catre administratorul judiciar, pe baza evidentelor contabile ale debitorului insolvent, nefiind nevoie ca salariatul sa depuna declaratie de creanta.
Prin urmare, cel mai bine pentru salariat ar fi sa verifice tabelul preliminar al obligatiilor si, ulterior, pe cel definitiv, pentru a se asigura ca a fost inscris.
Daca nu a fost inscris, poate formula contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi banesti lucutza55 lucutza55 am lucrat la o societate care a intrat in faliment. cum pot recupera drepturile banesti neachitate respectiv plata pentru perioada de previz si pentru ... (vezi toată discuția)
Societate in faliment, lipsa plata datorii la stat cosmintby cosmintby O societate (SRL) nu a platit pe 6 ani datoriile angajatilor la stat, nu a acordat concedii de odihna in tot acest timp, iar acum a intrat in faliment, ... (vezi toată discuția)
Plata salariilor IONICA VADUVA IONICA VADUVA Buna ziua, as dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care angajatorul a intrat in insolventa si salariile nu au fost platite.Mentionez faptul ca a fost ... (vezi toată discuția)