avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare locuintei - credit ipotecar
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare locuintei - credit ipotecar

Am contractat un credit ipotecar in valoare de 26.000 Euro, bunul fiind evaluat la valoarea de 40.000 Euro. Banca ma obliga sa inchei polita de asigurare a locuintei la valoare de 40.000 Euro. As dori sa stiu daca asigurarea se face la valoarea creditului sau la cea de evaluare a bunului si care este textul de lege care prevede acest lucru. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 10:21, 6 Decembrie 2011
Asigurarea o faceti pentru bun, nu pentru credit. Este normal sa faceti la valoarea bunului.

Legea va lasa pe dvs. sa stabiliti la ce valoare va stabiliti valoarea asigurarii cu riscul sa iesiti in paguba daca nu asigurati la valoarea reala. Statul nu va ajuta cu absolut nimic.
Polita fiind cesionata bancii asigurarea se va face conform cerintelor conditiilor de creditare asa ca pe acestea sa le cititi cu atentie. Oricum banca nu o sa va aprobe sa faceti o polita a carei suma asigurata sa fie mai mica decat valoarea creditului + 25%. Cel mai bine este pt dv sa va asigurati locuinta la valoarea ei reala si nu la valoarea creditului pt ca in cazul unei daune indiferent de valoarea ei nu veti despagubit decat proportional cu valoarea reala: Ex. daca apartamentul valoreaza 40000 euro si il asigurati la doar 20000 inseamna ca ati asigurat doar 50% din el si in caz de dauna veti primi doar 50% din dauna.
De regula bancile solicita asigurarea la valoarea creditului.In cazul dvs., daca ati incheiat polita pe 40.000 euro si se intampla un eveniment catastrofic (Doamne fereste!), din cei 40.000 euro, 26.000 revin bancii si diferenta dvs..Asigurarile se intocmesc la valorile de piatat ale imobilelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)