avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie masuri asiguratorii Finante
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie masuri asiguratorii Finante

Buna ziua,

Sora mea detine o societate care a fost inffintata in 2005.Pana in 2006 a fost activa pana in iulie, apoi din 09. 2006 pana in 09. 2009 a fost suspendata activitatea.
In timpul activitatii a avut 2 angajati iar dupa suspendarea activitatii nu a mai avut nici o operatiune.
In 2006 a ramas cu o restanta de vreo 2000 de lei. In 2007 s-a mutat din BT in Suceava dar nu a schimbat sediul societatii.
Anul acesta in august a primit o poprire de aprox 8000 de lei, care in noiembrie 2011 s-a concretizat in masuri asiguratorii cu sechestru pe un teren care val 30 000 de euro si a fost evaluat la aprox 4000 de lei.
Am fost la finante pt a ne interesa de debit, ni s-a spus ca fiind inactiva trebuie depuse toate declaratiile contabile din urma si ca debitul daca il achita pana in 31.12. 2011 este de 5400 de lei.
Dupa depunerea declartiilor in care trebuia prevazut imp forfetar pt perioada in care s-a terminat suspendarea societatii debitul a devenit 9800 de lei si asta daca platim in cateva zile.
As vrea sa stiu urmatoarele:
- pot contesta debitul pe motiv ca din 2006 pana in august 2011 nu am fost informata de datoria de la finante si ce sanse de castig as avea?( cei de la finante spun ca au trimis notificari la adresa veche, dar de ce nu au trimis si la adresa noua, aici trimitand doar sechestru)
- nu se poatet incadra in categoria de debite care se prescriu dupa o vreme?
-avand in vedere ca sora mea nu vrea sa mai folosesca societatea ci sa o inchida, este indicat sa cer reactivarea ei, asa cum imi sugereaza cei de la finante ?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 10:23, 6 Decembrie 2011
1. nu sunt obligati la notificarea unui debit, ci doar la comunicarea actelor procedural fiscale. fiecare contribuabil trebuie sa isi cunoasca evidenta contabila unde sunt evidentiate debitele catre stat;
2. debitele din 2006 nu sunt prescrise. prescriptia este de 5 ani si incepe la 01.01.2007.
Multa lume confunda activitatea ORC cu cea a Ministerului Finantelor. Daca ai suspendat activitatea printr-o cerere la ORC, asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa pui declaratii la finante. Acestea se pun pe perioada cit exista societatea.

Conform codului de procedura fiscala:
"Prescripţia dreptului de a stabili obligaţii fiscale
ART. 91
Obiectul, termenul şi momentul de la care începe să curgă termenul de prescripţie a dreptului de stabilire a obligaţiilor fiscale
(1) Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel.
(2) Termenul de prescripţie a dreptului prevăzut la alin. (1) începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23, dacă legea nu dispune altfel.
(3) Dreptul de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 10 ani în cazul în care acestea rezultă din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală.
(4) Termenul prevăzut la alin. (3) curge de la data săvârşirii faptei ce constituie infracţiune sancţionată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor fiscale petricamocan petricamocan pentru stopaj la sursa plus alte datorii la bugetul de stat,din martie 2006, dosarul nu a ajuns inca in instanta dar este spre finalizare,care este ... (vezi toată discuția)
Prescriptie contributie sanatate nico_19 nico_19 Buna ziua, va supun atentiei uratoarea problema Tatal meu a fost persoana fizica autorizata pina la 31,12,2011.Din anul 2005 nu a mai declarat si achitat la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu casa nationala de asigurari de sanatate meteorarlg meteorarlg Bun gasit. In data de 19 decembrie, sora mea a fost notificata ca are de plata suma de 733 ron, reprezentand contributie restanta si majorara [b]pe anul ... (vezi toată discuția)