avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovituri cauzatoare de moarte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovituri cauzatoare de moarte?

Prietenul meu a fost retinut de politie pentru ca in data de 02.09.2011 a agresat un individ aplicandui o palma si doua lovituri cu pumnul. Individul s-a internat in spital in data de 05.09.2011 si in data de 08.09.2011 a decedat.
Din actele medicale rezulta ca a decedat in spital fiind diagnosticat cu: bronhopenumonie; toxicomanie; HIV pozitiv; hepatita virus C; hematom splenic; fracturi costale; stare de anemie; soc septic cu punct de plecare pulmonar.
In urma autopsierii cadavrului s-au emis concluzii provizorii de catre INML din care rezulta ca intre LEZIUNILE TRAUMATICE SI DECES EXISTA O LEGATURA DE CAUZALITATE INDIRECTA.

Prietenul meu poate fi condamnat la inchisoare pentru asta?
Numai instanta de judecata este competenta in solutionarea rechizitoriului pe care urmeaza sa il intocmeasca procurorul responsabil de caz,dupa coroborarea faptelor cu probatoriul
Art.183 Cod penal prevede ca pedeapsa inchisoarea de la 5 la 15 ani, insa in functie de probatoriul administrat (circumstante agravante sau atenuante) prietenul dvs. poate face sau nu inchisoare. Totul depinde de apararea pe care si-o face.
Cu respect,
av.Daniela Vasilescu
www.danielavasilescu.com
Cu o aparare buna poate scapa?
Mentionez ca, prietenul meu este recidivist si in cazul acesta exista un martor care a declarat ca prietenul meu a aplicat victimei mai multi pumni si nenumarate picioare.

Ma puteti sfatuii cumva?
Parerea mea este ca de scapat nu poate scapa, intrucat , chiar daca victima suferea de toate acele afectiuni constatate, totusi legatura de cauzalitate intre actiunea de lovire si urmare-decesul victimei exista.Urmarea mai grava, decesul , nu a fost insa intentionata, astfel pedeapsa prevazuta de lege pentru aceste situatii este ceva mai blanda decat uciderea cu intentie a unei persoane.
Faptul ca este recidivist ar putea conduce la o sporire a pedepsei, in functie si de celelalte circumstante .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loviri provocatoare de moarte ce pedeapsa? loredana1009 loredana1009 buna ziua asi dori sa aflu ce pedeapsa poate sa primeasca prietenul meu . este incadrat la lovire provocatoare de moarte si din urma cu o executare de 3 ani . ... (vezi toată discuția)
Sunt implicat într-un proces care încă nu a început iar reclamantul îmi cere 30000 de lei ca să ne împăcăm. nu dispun de acești bani, ce ar trebui să fac? mihaienescu mihaienescu ce sa fac ??? am fost implicat intr-o bataie.eram in discoteca dansand cu prietena celui agresat(Sebi) ,dupa dans m-am oprit sa vorbesc cu niste ... (vezi toată discuția)
Lipsire de libertate si loviri sau alte violente - pedeapsa Mary_yna Mary_yna Prietenul meu este judecat pentru lipsire de libertate in mod ilegal si loviri sau alte violente.Nu este recidivist,care este pedeapsa? (vezi toată discuția)