avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Cum poate fi sanctionat un consilier juridic care ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Cum poate fi sanctionat un consilier juridic care pierde procesele institutiei pe care o reprezinta?

Va rog daca se poate sa-mi raspundeti si mie la o intrebare Cum poate fi sanctionat un consilier juridic angajat la o institutie de stat ? Toate procesele de 2 ani incoace, sunt pierdute de acest jurist. Si nu sunt...putine. Dosarele respective au fost intocmite corect, confirmate de curtea de conturi..., iar ele sunt pierdute in instanta atunci cand un nemultumit ne actioneaza in justitie. Care sunt masurile care se pot lua in acest caz? Mentionez ca juristul este functionar public. Pt incompetenta acestuia.......sufera alti angajati. Multumesc pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:46, 7 Decembrie 2011
Vedeti juristul nu este cel care pronunta hotararile judecatoresti.Este o profesie de diligenta nu de rezultat.Daca conducerea constata ca isi indeplineste atributiile de serviciu dvs nu puteti face nimic.Nu puteti sa acuzati pe cineva daca nu sunteti in cunostiinta de cauza,respectiv daca nu aveti cunostiinte juridice pentru a aprecia activitatea acestuia.
Lucrurile sunt putin mai complicate decat par la prima vedere.
Se poate sesiza (motivat) comisia de disciplina...daca se constata ca sesizarea este intemeiata, masurile punitive pot fi diverse, pana la incetarea raportului de serviciu.
mimi1 a scris:
Cum poate fi sanctionat un consilier juridic angajat la o institutie de stat ? Toate procesele de 2 ani incoace, sunt pierdute de acest jurist. Si nu sunt...putine.

I-auzi! B-)

mimi1 a scris:
Dosarele respective au fost intocmite corect, confirmate de curtea de conturi..., iar ele sunt pierdute in instanta atunci cand un nemultumit ne actioneaza in justitie.

Scrie in hotararile judecatoresti "admite actiunea lui X pentru ca reprezentantul institutiei Y este un incompetent"? Au mentionat cumva instantele in motivari ca "dosarele prezentate de institutia Y sunt confirmate de curtea de conturi si sunt intocmite corect, dar consilierul juridic care reprezinta institutia e un incapabil asa ca Instanta este nevoita sa admita / respinga actiunea lui X"? Nu exista asemenea motivari.

mimi1 a scris:
Care sunt masurile care se pot lua in acest caz? Mentionez ca juristul este functionar public.

Persoana numita in functia publica de consilier juridic are o fisa a postului. Si-a indeplinit obligatiile prevazute in aceasta fisa de post? Daca da, atunci nu aveti ce sa faceti. Nu exista prevedere legala potrivit careia reprezentantul unei parti are obligatia sa castige litigiile. In completare cititi ceea ce a scris mirabella-ana.

mimi1 a scris:
Pt incompetenta acestuia.......sufera alti angajati.

Angajatii "competenti" care "sufera" nu pot inlocui un consilier juridic, mai bine sau mai prost pregatit. Romania este plina de persoane care stiu cum este cu dreptul si cu juristii astia (niste incompetenti, multi dintre ei, nu-i asa?).

Doamna, daca fiecare ne-am vedea de propria profesie si nu i-am judeca pe altii, convinsi ca am face lucrurile perfect in locul lor, tara nu ar fi in situatia asta. Ce-o fi asa de greu ca juristii sa-si vada de dreptul lor iar contabilii de contabilitatea lor, fara sa-si bage nasul unul in oala altuia?
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Nu stiu daca va ajuta cu ceva dar nici la noi jurista primariei nu a castigat niciun proces si pentru asta la finele anului primeste calificativul foarte bine. Asa cum spune si d.na Gabriela Pintea, probabil ca acele plangeri sunt intemeiate si de aceea au castig de cauza in instanta. Acum, ca exemplu, daca un coleg da o amenda si cetateanul actioneaza institutia in judecata iar judecatorul constata ca procesul verbal de amenda nu a fost intocmit corect, este vina juristului sau a celui care a intocmit procesul, adica a politistului comunitar care daca tot are salariul mic a uitat sa mai completeze toate rubricile din pv. ? Sunt niste circumstante in care se pierd aceste procese. Cei mai in masura sa judece situatie sunt sefii dvs. Daca dvs. considerati ca ati avut prejudicii directe din cauza pierderii acestor procese faceti in scris o reclamatie pe care o inaintati primarului. Se vor face cercetari si trebuie sa se ia o masura. Sunt altii mai mari care pot judeca faptele. Desigur cei care sunt juristi ii apara pe cei din breasla dar adevarul e undeva la mijloc. Nu exista padure fara uscaturi in ea. Lasati pe cei care sunt in drept sa ia masuri, dvs. doar sesizati faptele iar colega v-a trebui sa aduca argumente.
:) io as propune sa-i dati doo palete... e mai simplu, si revine mai ieftin. si pe viitor, cand mai faceti intampinari la actiuni, nu uitati sa invederati judecatorului, ca actiunea tre castigata...ca altfel, e de vina juristul ca faceti voi blestematii si pierdeti la scara industriala.

Alte discuții în legătură

Ce am de pierdut daca contest in instanta un proces verbal? dady_carcalete dady_carcalete daca contest in instanta un proces verbal iar rezultatul este in defavoarea mea, am ceva de pierdut??? adica am inteles ca trebuie sa pletesc cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Amenda cristitotora cristitotora Am primit o amenda administrativa . Unde pot depuna plangere : la judecatorie sau la sectia de politie care a emis procesul verbal (vezi toată discuția)
Medic rezident 2020 - decizia 5 iccj tincuirina tincuirina buna ziua. ma aflu in urmatarea situatie: spitalul la care lucrez ca si jurist imi solicita sa fac o actiune impotriva unui medic rezident care si-a dat ... (vezi toată discuția)