avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxa de inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxa de inmatriculare


Ca de obicei,institutiile statului vor sa te jumuleasca.Am solicitat de la trezorerie restituireaa diferentei de taxa auto pe care am platit o anu'trecut pt.un Ford Focus 1753 cm.3 euro 3 Co2-143 an fab.iun.2002 fara filtru dar calculul celor din Pascani nu corespunde cu calculul facut de mine pe site-ul Ministerului de finante in sensul ca au pus cu vreo 3mil.mai mult la taxa poluare!!deci vor sa ma mai fure inca o data de ceva bani!Intrebarea mea e ce as putea face sa mi gasesc dreptatea? Mentionez ca pe decizia de restituire taxa(socotita de ei)taxa de poluare e de 3256 ron.iar pe calculatorul ministerului de finante iese 824.51 euro x3.3515lei=2763.34 ron (cursul euro 1 oct.al anului precedent). Deci vor sa ma fure de 492 ron:((
Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 18:00, 3 Februarie 2009
Atat eu cat si un prieten de pe forum avem urmatoarea situatie.

Am platit acum 3 luni taxa de mediu, si luna aceasta am avut accident, iar masinile au dauna totala si nu vor mai fi repuse in circulatie.

Intrebarea noastra este daca (si in ce mod) ne-am putea recupera taxa de mediu. Eu stiam ceva de genu ca poate fi recuperata daca este instrainata in vederea exportului. Ce stiti despre acest aspect?
vreau si eu sa te intreb pentru ca de abia acum am dat de acest forum:In 2007,iulie,am platit pentru un Ford Focus,euro 2 suma de 12409,00 ron cval taxei de prima inmatriculare.In 2008 am facut cerere de restituire a diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de poluare si mi-au dat 1902,00ron .Eu as mai putea sa dau statul in judecata si mai am ceva sorti de izbinda daca am facut cu mina mea cererea de restituire diferenta?Te rog mult ajuta-ma si pe mine.Multumesc mult.#-o#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare ?! raku_cmr raku_cmr Am cumparat o masina euro 3. Din cate am auzit la televizor taxa de prima inmatriculare va scadea de la 1 iulie 2008, este adevarat? Am mai inteles ca cei care ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina silvia99 silvia99 la vanzarea unui ford focus din 2004, inmatriculat in ro din 2004, masina aflata la cel de-al doilea proprietar, se plateste vreo taxa de mediu/timbru? pretul ... (vezi toată discuția)
Restituire diferenta dintre taxa de poluare si timbru de mediu savaliviu2 savaliviu2 va salut cu tot respectul.va rog mult sa ma ajutati ! fiica mea a platit taxa de poluare in 07.02.2011. 1100 de euro.noi am calculat pe calculatorul oficial ... (vezi toată discuția)