avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită SRL cu datorii la ANAF, credite ipotecare pe societate
Discuție deschisă în Executare silită

SRL cu datorii la ANAF, credite ipotecare pe societate

Buna ziua,

Date:
Un SRL a ramas fara activitate si a acumulat datorii de ~45.000RON la ANAF.
Pe acest SRL exista un credit cu garantie ipotecara de ~52.000EUR, garantat cu patrimoniul firmei, garantie personala si cu un imobil (casa ~46.000EUR) in proprietatea administratorului si a sotiei acestuia.

Domeniul de activitate este transportul public de persoane. In patrimoniul firmei exista un garaj mare (evaluat initial la ~40.000EUR) si 4 autocare (~15.000EUR/buc), 1 microbuz, etc.

Administratorul SRL-ului mai are in proprietate (impreuna cu sotia) un apartament care nu este ipotecat, evaluat la ~55.000EUR.

In prezent ANAF a anuntat ca va incepe executarea silita.
Rata la creditul ipotecar are o intarziere de putin sub 90 de zile.
Administratorul incearca de 2-3 ani fara succes sa vanda din bunurile societatii.

Intrebari:
1. ANAF se poate indrepta impotriva bunurilor personale ale administratorului SRL-ului?

2. In ideea in care administratorul incearca sa vanda apartamentul ca sa acopere datoria de la banca si ANAF-ul incepe executarea silita, exista riscul pentru cumparatorul apartamentului ca actul de vanzare-cumparare sa fie anulat (in cazul in care ANAF nu isi recupereaza datoria din executarea bunurilor societatii)? Exista si alte riscuri pentru un potential cumparator al apartamentului?

3. Daca ANAF isi recupereaza datoria prin vanzarea tuturor bunurilor firmei, ce mai trebuie facut dupa?

4. Ce se intampla daca ANAF nu isi recupereaza datoria in urma vanzarii la licitatie a bunurilor firmei?

5. Ce e mai bine de facut in situatia de fata?

Va multumesc,
Andreea R.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
andslr, utilizator
Cel mai recent răspuns: andslr , utilizator 16:45, 6 Decembrie 2011
1. ANAF-ul nu.
2. Nu.
4. Ramane cu buza umflata; insa mai nou se incearca tot felul de tertipuri pentru intimidarea administratorilor / patronilor, insa atata timp cat patrimoniul a fost gestionat corect, nu au ce sa faca.
5. Cel mai indicat ar fi sa rezolvati problema credituli, inteleg ca ati garantat si cu bunurile personale pentru el, in acest caz banca poate executa chiar si apartamentul.
In ceea ce priveste datoria catre ANAF puteti cere o reesalonare (aveti cu ce sa garantati).
Situatia e foarte clara aici...
Eu nu inteleg totusi de ce nu incerci o insolventa.
Te-ar scapa momentan si de banca si de ANAF. Poate mai rezolvi ceva daca mai ai putin timp. Oricum daca finalitatea e aceeasi, atunci de ce sa n-o mai amani putin.
Cauta un avocat sa te ajute
Va multumesc pentru raspunsuri.
De acord ca cel mai bine ar fi sa discut cu un avocat.
In momentul de fata sunt in cautarea unui avocat pentru a discuta in detaliu optiunile si pasii pe care ii am de urmat.

Nu stiu cum e procedura. Astept mesaj privat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita oanaalina1987 oanaalina1987 Buna ziua, avem un apartament care urmeaza a fi executat silit in urma neplatii unui credit ipotecar si unul de nevoi personale. Celelalte bunuri urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Executare firma pentru datorie personala AlbuD AlbuD Buna ziua! In cazul nerambursarii unui credit ipotecar, am inteles ca dupa ce se executa silit imobilul ipotecat banca se poate intoarce si asupra altor ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar angel09 angel09 am luat un credit in franci 60 000 ipotecar iar parintii mei au fost garanti ipotecari as vrea sa stiu in cazul executarii silite in cazul in care nu se ... (vezi toată discuția)