avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua,
avem un apartament care urmeaza a fi executat silit in urma neplatii unui credit ipotecar si unul de nevoi personale. Celelalte bunuri urmeaza sa le instrainam, nefiind girate sau sub sechestru. Mai avem un SRL care cuprinde hala de productie si cateva utilaje si am inteles ca SRL-urile nu pot fi atinse sub nici o forma pentru datorii personale. Poate cineva sa imi certifice aceste lucruri, sau cel mai bine ar fi sa vand si firma cu bunurile aferente? Am inteles ca s-a dat noul cod civil.

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: oanaalina1987 , utilizator 18:41, 20 Februarie 2013
SRL-ul e o persoana separata, nu are nicio legatura cu persoana fizica. Nici nu poate sa garanteze cu bunurile sale pentru un credit accesat de o persoana fizica. Legat de celelalte bunuri pe care le veti instraina, se poate face actiune revocatorie si anula contractele de vanzare-cumparare, dar este destul de greu. Banca trebuie sa dovedeasca reaua intentie si lipsa de buna credinta a cumparatorului.
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainarea bunurilor negirate bancii oanaalina1987 oanaalina1987 Buna seara Avem un apartament girat pentru un credit de 53000 de euro la o banca, care tocmai a fost scos la licitatie de catre firma care a preluat ... (vezi toată discuția)
Executare fidejusor TudorHR TudorHR Buna ziua, Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Vanzare sau donare imobil? Cinthya Cinthya Daca mama mea detine un imobil care este cea mai putin costisitoare modalitate de al trece pe numele meu? (vezi toată discuția)