am luat un credit in franci 60 000 ipotecar iar parintii mei au fost garanti ipotecari as vrea sa stiu in cazul executarii silite in cazul in care nu se acopera suma parintilor li se poate lua si alte proprietatii? multumesc frumos mentionez ca eu nu mai am serviciu si nu am nimic pe numele meu
Daca parintii dvs. sunt garanti ipotecari, in primul rand se va executa imobilul cu care au garantat. Daca nu se acopera datoria din pretul obtinut pe acest imobil, executarea silita continua asupra oricaror alte bunuri din patrimoniul dvs. sau al parintilor.
parintii au garantat cu apartamentul , eu am luat creditul ,nu mi se pare normal sa se actioneze asupra altor bunuri ale lor
mai intai se face o poprire pe salariu sau pensie sau se trece direct la executie?
Nu este o regula. Executarea se poate face prin orice forma. Daca ramane de executat o suma mai mica, atunci se poate institui poprirepe venituri, cu acordul creditorului. Va cred ca nu vi se pare corect, dar daca dvs. nu executati obligatiile la care v-ati angajat privind plata creditului, executarea se indreapta impotriva garantilor. Nu cunosc termenii contractului, dar ca regula generala, asa se intampla.
Daca parintii au fost doar garanti reali (au garantat cu imobilul) ei nu raspund si cu celelalte bunuri ale lor. Se valorifica garantia si daca exista o diferenta se executa in continuare imprumutatul (dvs din ce spuneti). Daca parintii dvs au totodata si calitatea de coimprumutati/codebitori/fidejusori vor fi si ei executati pana la acoperirea debitului.